Peter Jančovič ohlásil kandidatúru

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 5. septembra 2018, 10:00

Piešťanský mestský poslanec a zároveň predseda komisie pre životné prostredie Peter Jančovič v piatok 31. augusta oficiálne oznámil svoju kandidatúru na primátora.

P. Jančovič je prvý nezávislý primátorský uchádzač, ktorý ohlásil, že vyzbieral na svoju kandidatúru dostatok podpisov. (Autor: pror)

Ako pred novinármi v Sade Janka Kráľa uviedol, jeho kandidatúru podporilo svojimi podpismi 1200 obyvateľov kúpeľného mesta. V zmysle zákona je na počet obyvateľov mesta Piešťany potrebných len 500 podpisov pre nezávislého kandidáta. Peter Jančovič tak zákonný limit vysoko presiahol.

Na piatkovom brífingu bol Jančovič skúpy na slovo, čo sa týka jeho volebného programu. Ten, ako novinárov informoval, oznámi už v najbližšom období. „Jeden z prvých krokov však bude prinavrátenie funkčnosti mestskému úradu,“ poodhalil jeden zo svojich zámerov v prípade, ak vo voľbách uspeje.

Zároveň informoval, že vo volebnej kampani chce minúť tisíc eur, ktoré sú kontrolovateľné na jeho transparentnom účte. Podotkol pritom, že to je suma, ktorú si môže dovoliť minúť bežný občan. „Aj z toho dôvodu nie som a ani nebudem od nikoho závislý a budem sa môcť slobodne, a hlavne zodpovedne rozhodovať,“ dodal P. Jančovič.

Kandidát na primátora tiež uviedol, že už má aj predstavu o tíme ľudí, s ktorými chce viesť radnicu po svojom zvolení. Ich mená však odmietol až do volieb konkretizovať.

Peter Jančovič je druhý v poradí, kto oficiálne potvrdil svoju kandidatúru na piešťanského primátora. Ešte v júni tak urobila Zuzana Svrčeková. Posledný deň na podanie kandidátky pre ďalších záujemcov je 11. september.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín