Za požiar v Ostrove môže nedbanlivosť

  • Spravodajstvo / Región
  • 4. septembra 2018, 10:00

Piešťanskí hasiči spolu s dobrovoľníkmi z Pobedima a Vrbového bojovali v pondelok 27. augusta popoludní s ohňom, ktorý zachvátil dielňu, hospodársku budovu aj skládku dreva v obci Ostrov.

Požiar v obci Ostrov hasili profesionálni aj dobrovoľní hasiči. © KR HaZZ Trnava

Na likvidáciu požiaru použili štyri vysokotlakové prúdy vody, pre silné zadymenie zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch. Aby požiar neprešiel aj k susedom, ochladzovali susednú garáž. Z horiacich priestorov vynášali rôzne predmety a skládku dreva rozobrali. Rovnako tak spravili aj so strechou, aby dohasili skryté ohniská. Pre istotu priestory ešte prekontrolovali termokamerou.

Podľa predbežných odhadov majiteľovi vznikla škoda vo výške päťtisíc eur. Uchránené hodnoty odhadli na deväťtisíc. Pravdepodobnou príčinou požiaru bola nedbalosť a neopatrnosť. Hasiči minuli na tento požiar 12-tisíc litrov vody.

Na Teplickú ulicu v Piešťanoch zavolali príslušníkov HaZZ v stredu 29. augusta v noci. Dvor budovy zaplavila voda, ktorá unikala z potrubia vodovodnej šachty. Hasiči prívod uzavreli.

Niekoľko dní sa na verejnosti neukazovala starenka, ktorá žila na Teplickej ulici. A keďže ju susedia nevideli, upozornili na to záchranné zložky. Hasiči, ktorí sa do jej bytu dostali, už starenke nemohli pomôcť. Našli ju mŕtvu.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel