Vzdelávali sa aj majstri floristiky

  • Spravodajstvo / Región
  • 3. septembra 2018, 10:00

Nielen študenti, ale aj pedagógovia by si mali rozširovať obzory a sledovať aktuálne trendy. Práve preto sa Slovenská asociácia kvetinárov a floristov rozhodla zorganizovať už tretí seminár pre učiteľov a majstrov floristiky. Uskutočnil sa v piatok 24. augusta v Strednej odbornej škole Rakovice.

© Zuzana Bučková

Kurzu sa zúčastnili pedagogičky z piešťanskej a rakovickej školy, ale aj zo vzdialenejších kútov Slovenska. Seminár viedla Marie Bittnerová za pomoci prezidenta asociácie Mareka Speváka. „Slovenská asociácia kvetinárov a floristov má jeden zo svojich cieľov aj vzdelávanie. Seminár pre pedagógov bol tretí v poradí a jeho témou bola smútočná floristika. Učitelia robili smútočnú kyticu, veniec, vypichovali kríže. Lektorka Marie Bittnerová im ukázala aj aranžmán na truhlu,“ uviedol M. Spevák.

Vďaka podobným aktivitám môže vyučovanie nadobudnúť opäť o čosi praktickejší a profesionálnejší charakter. Pedagógovia totiž väčšinou v školách nemajú taký kvalitný a široký sortiment materiálu, s akým pracovali v piatok. „Kreativita pedagógov sa mohla prejaviť aj vo výbere materiálu, aký na vytvorenie dekorácie použili,“ uviedla Mária Múdra, riaditeľka Strednej odbornej školy Rakovice.

Nové skúsenosti a zručnosti teraz môžu preniesť na budúcu generáciu kvetinárov a floristov, ktorí do škôl zavítajú už v pondelok 3. septembra.

(am)

 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín