Školáci už sú opäť v laviciach

  • Mladí dnes / Školy
  • 3. septembra 2018, 13:00

Ako by to bolo včera, keď si žiaci a študenti z rúk svojich triednych učiteľov prevzali koncoročné vysvedčenie. Voľný júl a august je však nenávratne preč a mládež novým povinnostiam i výzvam. V pondelok 3. septembra sa totiž začal nový školský rok.

Kto sa tešil do školy? (Autor: am)

Keďže v noci sa nad Piešťanmi čerti ženili a ešte ráno pršalo, úvodné stretnutia na školských dvoroch sa presunuli do telocviční. Vyfintené dievčatá a chlapci zaplnili aj telocvičňu na Základnej škole F. E. Scherera.

Po úvodnom programe sa všetci presunuli do tried, kde ich učitelia oboznamovali so základnými organizačnými pokynmi. V stredu sa prvostupniari ešte zúčastnia netradičného otvorenia školského roka pred Domom umenia Piešťany a od štvrtka už budú opäť načerpávať nové vedomosti.

Do lavíc zasadlo aj 22 žiakov v 4.B, ktorých má na starosti triedna učiteľka Sidónia Podhradská. „Počas prázdnin a dovolenky sme načerpali veľa síl do nového školského roka, kde sa mojim žiakom menia učebnice, budeme pracovať podľa inovovaných plánov. Všetci sa tešili, mnohí cez prázdniny aj telefonovali, boli aj zvedaví na nové pomôcky, rozprávali svoje zážitky a čo ja viem, všetci sa tešili do školy, lebo už im bolo dlho,“ povedala nám triedna učiteľka.

„Trieda je to živá, z každého rožku trošku. Vedia sa nadchnúť pre všetko. Radi športujú, recitujú, spievajú, tancujú. Aj program, ktorý býva v telocvični, spočíva bežne na našich triedach – 4.A a 4.B,“ dodala S. Podhradská.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav