Dom umenia: Vernisáž a organový koncert už zajtra

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 3. septembra 2018, 12:00

Horúce leto pomaly dáva zbohom a s ním sa na rad opäť dostávajú nové kultúrne podujatia. Na svoje si prídu aj milovníci výtvarníctva, ktorí sa môžu už v utorok 4. septembra o 17.00 h zastaviť v Dome umenia Piešťany.

© archív Domu umenia Piešťany

Slávnostnou vernisážou totiž bude otvorená výstava Jána Hubinského s názvom Pseudologia Fantastica. Autor sa s vtipnou nadsázkou díva na svet okolo nás. Ťažiskom jeho práce je keramická plastika, ale venuje sa aj maľbe, kresbe, soche, inštaláciám či tvorbe do architektúry.
Výstava potrvá do 30. septembra.

Po vernisáži môžete prejsť do hlavnej sály, kde vás o 19.00 h čaká dávka kvalitnej hudby. V rámci XIX. Organových dní sa predstaví francúzsky hudobník Geraud Guillemot s programom od velikánov ako Girolamo Cavazonni, Michael Godard, Johann Sebatian Bach, Samuel Scheidt, Johann Pachelbel, Girolamo Frescobaldi.

Geraud Guillemot popri pôsobeniu v oblasti ekonomiky a financií študoval hru na organe u renomovaných organistov a profesorov (Jean Wallet, Pierre Perdigon, Paul Coueffé). Vyučoval a viedol kurzy chrámových organistov v Annecy. Pôsobil na viacerých pozíciách organistov v Lyone, Isère, Cantal, Saint-Florentin, kde hrával na významných historických aj súčasných nástrojoch. V súčasnosti, od roku 2009 je titulárnym organistom v Kostole sv. Jána Krstiteľa Chaource, kde sa nachádza jeden z najvýznamnejších francúzskych barokových organov. V tomto chráme organizuje medzinárodný organový festival. Geraud Guillemot je spoluorganizátor a pedagóg na medzinárodných interpretačných kurzoch na historických organoch v regióne Champagne a Burgundska. Pôsobí aj v oblasti odborného poradenstva pri rekonštrukciách a stavbách organov. Ako koncertný organista sa predstavil vo väčšine krajín Európy.

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek