Ocenili najlepších hráčov klubu

  • Šport / Futbal
  • 3. septembra 2018, 16:00

Počas mesiacov jún, júl a august mohli fanúšikovia futbalového klubu PFK Piešťany hlasovať za svojich obľúbených hráčov nielen v mužskej, ale aj v dorasteneckých a žiackych kategóriách.

Pred zápasom Piešťany - Pavlice ocenili najlepších futbalistov PFK v sezóne 2017/2018. © archív PFK

 

Ľudia svojim favoritom poslali spolu 15 572 hlasov. Víťazi ankety boli ocenení pred nedeľným domácim zápasom PFK Piešťany – Pavlice. V každej kategórii boli nominovaní hráči s najväčšou minutážou v sezóne.

V mužskej kategórii obhájil prvenstvo víťaz minulého ročníka Jozef Glos, ktorý sa s viac ako 50 gólmi stal kráľom strelcov siedmej ligy. Na druhej priečke sa umiestnil Cyril Stachura, ktorý však ukončil hráčsku kariéru a v tejto sezóne ho za Piešťany hrať neuvidíme. Prvú trojku uzatvára záložník Adam Kusý.

Za starší dorast vyhral vo fanúšikovskom hlasovaní Lukáš Stanek pred Sebastiánom Ozimákom a Kristiánom Rusnákom. V mládežníckych a žiackych kategóriách si tréneri taktiež zvolili svojich víťazov. Kouč U19 Martin Javorka si spomedzi svojich hráčov vybral Juraja Štefanku. V tíme mladšieho dorastu sa z víťazstva tešil Simon Glos, ktorý tesne porazil druhého Matúša Štetku. Na tretej priečke sa umiestnil Oliver Bušík. Tréner U17 Peter Vrábel vybral spomedzi svojich hráčov Dávida Ďuráka.

V prvej trojke sa u starších žiakov umiestnili Oliver Rusnák, ktorý dnes už háji farby Spartaka Trnava, Samuel Daňhel a Erik Hlavatý. Keďže bývalý tréner U15 Szilárd Petényi nezvolil spomedzi svojich hráčov toho najlepšieho, toto ocenenie pripadlo druhému hráčovi v online hlasovaní S. Daňhelovi.

V najmladšej súťažnej kategórii, v ktorej bolo odovzdaných najviac hlasov, sa stal víťazom Filip Gregorovič, ktorý dostal spomedzi všetkých nominovaných najviac hlasov (1735). Na druhom mieste skončila jediná nominovaná žena Vanessa Pomajbová a tretí bol minuloročný víťaz Janko Labat. Keďže tréner U13 z minulej sezóny C. Stachura vybral spomedzi svojich zverencov F. Gregoroviča, víťazstvo vo fanúšikovskej ankete pripadlo druhej v poradí V. Pomajbovej.

(ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav