Rusnák napokon v B-finále

  • Kanoistika / Šport
  • 2. septembra 2018, 16:00

Piešťanský kanoista Matej Rusnák obsadil na majstrovstvách sveta v rýchlostnej kanoistike v portugalskom Montemor-o-Velho na kilometrovej trati v C1 v B-finále druhý stupienok a celkovo skončil na 11. priečke. O jedno miesto horšie skončil na polovičnej trati.

Matej Rusnák na svetovom šampionáte nesklamal, no ani príliš neoslnil. © canoe.sk

Matej Rusnák v semifinálovej jazde C1 na 1000 metrov obsadil piatu priečku a do A-finále sa tak neprebojoval. V B-finále zajazdil druhý najlepší čas 3:59,989 min, čo znamenalo konečné 11. miesto. „Matej Rusnák zopakoval svoje umiestnenia z MS v Račiciach, takže asi nie je spokojný s tým, že nezaznamenal progres. V B-finále však zajazdil dobre, skončil druhý, s kontaktom na prvého, ale vieme, že túžil po A-finále,“ uviedol na margo Rusnákovho výkonu generálny manažér Slovenského zväzu kanoistiky Boris Bergendi.

Svoje ambície nenaplnil M. Rusnák ani v kategórii C1 na 500 m. V semifinálovej jazde skončil až siedmy, v následnom B-finále obsadil tretiu priečku s časom 1:54,053 min. a celkovo skončil dvanásty. K vystúpeniu Rusnáka v C1 na 500 m šéf slovenskej výpravy Filip Petrla poznamenal: „Trochu zaostáva za očakávaniami, čakal som od neho viac dynamiky, že bude výraznejší. Tretie miesto v B-finále nie je to, s čím pricestoval. V konečnom dôsledku to ale nie je sklamanie, uvidíme, či ho to bude motivovať smerom k olympiáde. Som zvedavý, ako sa vyvinie u nás táto disciplína, keď momentálne má Rusnák konkurenciu iba vo Vincentovi Farkasovi. Verím však, že tá od juniorov bude stúpať a niečo dosiahneme aj v mužských kanoistických disciplínach.“

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav