Výtržníci zničia aj vrecká pre psy

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 1. septembra 2018, 14:00

Snaha Služieb mesta Piešťany udržiavať mesto v akom-takom poriadku je niekedy nad sily všetkých pracovníkov. Samostatnou kapitolou sú odpadkové koše na psie výkaly spolu so stojanom na vrecká. Zelené odpadové nádoby si toho po meste užívajú viac než dosť a často sa stávajú obeťami výtržníkov.

Poškodené nádoby na psie exkrementy nestíhajú Služby mesta Piešťany opravovať. (Autor: dan)

Pokreslené, dokopané, prasknuté či zhodené. To sú pravidelné scenérie, ktorých si najmä psičkári užijú až-až. Keďže každý majiteľ je povinný po psovi „nádielku“ odpratať, mesto vyšlo kedysi chovateľom v ústrety a zakúpilo koše i vrecká na exkrementy. Tie sú rozmiestnené na miestach, kam chodí najviac psov na prechádzky. Niektorí psičkári však vrecká v zásobníkoch ešte nevideli.

O problémoch s košmi a vreckami vie aj Peter Fiala zo Služieb mesta Piešťany, ktorý ich má na starosti: „Koše sa snažíme priebežne opravovať, niekto ich ale stále devastuje. Vrecká sú dobrá vôľa mesta, ktoré sa rozhodlo ich poskytnúť. Dopĺňame ich každé dva týždne, hoci vieme, že len najviac 30 percent vreciek sa použije na to, na čo sú určené.“ Nielen podľa P. Fialu, ale aj podľa ostatných majiteľov psov je dopĺňanie vreciek zbytočné. Každý majiteľ má totiž na prechádzke so svojím štvornohým miláčikom prichystané vlastné plastové vrecká.

Jednorazové používanie plastových vreciek nie je však ekologické. Riešením by bolo, keby psičkári dostávali papierové vrecká na prídel po zaplatení dane za psa. To by však chcelo zmenu systému a najmä niekoho, kto sa bude takýmito maličkosťami pred voľbami zaoberať.

(dan)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav