AKTUALIZOVANÉ: Vážna nehoda na diaľnici D1 pri Piešťanoch

  • Nezaradené
  • 30. augusta 2018, 00:33

Na 84. kilometri diaľnice D1 pri Piešťanoch sa v stredu 29. augusta okolo 20.30 h stala vážna dopravná nehoda. Zranilo sa pri nej sedem osôb vrátane detí.

© FB Polícia Slovenskej republiky

Po nehode (siedmich) ôsmich áut sa zranilo sedem osôb. Tri osoby sú pritom zranené ťažko, z toho dve sú deti. Stav jedného je veľmi vážny.

Nehodu pravdepodobne zavinil 29-ročný vodič, ktorý nafúkal viac ako jedno promile. Úsek diaľnice v smere do Bratislavy uzatvorili.

Aktualizácia 30.8. o 7:05 h: Ako informovala Júlia Kedrová z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave, napokon išlo o nehodu ôsmich vozidiel: “Zasahujúci hasiči z Piešťan a Nového Mesta nad Váhom vyslobodili zranené osoby z havarovaných vozidiel pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia, poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a odovzdali ich do starostlivosti záchrannej zdravotnej služby, na vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia. Po zdokumentovaní miesta udalosti príslušníkmi PZ miesto nehody v spolupráci s pracovníkmi NDS očistili od vytečených prevádzkových kvapalín a zvyškov po dopravnej nehode a pomohli vozidlá naložiť na  vozidlá odťahovej služby. V dôsledku dopravnej nehody bola diaľnica D1 v úseku z Hornej Stredy do Piešťan dočasne uzatvorená.“

Aktualizácia 30.8. 10.00 h: Podľa policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej k nehode došlo pravdepodobne tak, že vodič VW Sharane prešiel do pravého jazdného pruhu, kde narazil do pravej strany auta jazdiaceho vedľa neho. V dôsledku tejto kolízie bol odhodený do stredových betónových zvodidiel a zostal stáť v ľavom jazdnom pruhu. Tým, že vytvoril náhlu prekážku pre ďalšie prichádzajúce autá, došlo k hromadnej havárii ďalších áut.

Podľa doterajších informácií sa pri nehode pravdepodobne ľahko zranilo 6 osôb, ťažké zranenia utrpelo 7-ročné dieťa. Polícia na úsek diaľnice uzatvorila a vykonávala odklon premávky po okolitých cestách. Diaľnica bola plne sprejazdnená o 02.10h.

Dvadsaťdeväťročný vodič VW Sharane, občan Rumunska žijúci v Bratislave, sa podrobil dychovej skúške na alkohol, pričom mu bolo nameraných 0,61 mg/l, čo je v prepočte 1,27 promile. Vodiča pod vplyvom alkoholu polícia zadržala, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.  

Polícia príčiny a okolnosti dopravnej nehody vyšetruje, v súčasnosti prebiehajú procesné úkony. V tejto súvislosti sa obraciame na svedkov nehody, ktorí ju videli, aby sa prihlásili na polícii na linke 158 a prispeli k zisteniu jej okolností. V prípade, ak mal niekto kameru, ktorá zachytila nehodu, poskytnutie videozáznamu by polícii významne napomohlo pri objasnení tejto hromadnej nehody.

(am), zdroj: Polícia SR

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava