Podvedená Piešťanka bez peňazí i dovolenky

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 30. augusta 2018, 09:00

Podvodníci, ktorí sa snažia od ľudí vytiahnuť peniaze, sú vynaliezaví a skúšajú všetky možné spôsoby. Úradujú tiež na sociálnych sieťach.

Polícia sa snaží všemožne šíriť osvetu, niekedy ale ani to nestačí.

Obeťou takýchto podvodníkov sa stala aj Piešťanka Emily, ktorá v eufórii z výhry dovolenky poľavila v ostražitosti. Zo stránky Cestujeme po svete jej totiž napísali, že vyhrala úžasnú dovolenku. Pod podmienkou, že jej rezervujú letenky, si vypýtali údaje z platobnej karty. Neopatrná žena im ich poslala. Aké však bolo jej prekvapenie, keď v noci zistila, že je z účtu odchádzajú peniaze!

„Neviete si predstaviť to sklamanie, keď sa človek v eufórii tešil, že vyhral, a zrazu zistí, že je podvedený,“ opisuje zážitok na sociálnej sieti, prostredníctvom ktorej sa snažila ostatných varovať. Našťastie, podvodníci nestihli napáchať priveľké školy, mladej žene sa podarilo kartu včas zablokovať.

Podvodná stránka je pre políciu dobre známa. Už pred rokom cez sociálne siete varovala ľudí, aby na takéto „výhry“ nereagovali. Bohužiaľ, vidina exotiky zadarmo je oveľa silnejšia ako opatrnosť a väčšina oklamaných príde o množstvo úspor.

Polícia sa aj prostredníctvom sociálnych sietí snaží medzi ľuďmi šíriť osvetu najmä o nezdieľaní a nezasielaní údajov z platobnej karty skutočne nikomu. „Opätovne upozorňujeme pred podvodnou stránkou Cestujeme po svete, ktorá má už viac ako 24-tisíc fanúšikov. Nikto vám dnes nedá nič zadarmo. Na základe správ od vás vieme, že pýtajú peniaze ako poplatok za prevzatie výhry – dovolenky zadarmo. Je to nezmysel, nereagujte na to, hlavne tieto stránky medzi sebou nešírte,“ upozorňuje polícia na svojom Facebooku. Vypátrať takýchto podvodníkov je totiž takmer nemožné a obete už svoje zmiznuté peniaze neuvidia.

Daniela Serišová

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava