Muži PFK zvíťazili 1:0 gólom Gulu

  • Šport / Futbal
  • 30. augusta 2018, 16:00

Najtesnejšie skóre 1:0 priniesol nedeľný zápas futbalistov PFK Piešťany proti Pavliciam. Postaral sa oň útočník Martin Gula, pre ktorého to bol už štvrtý zásah v prebiehajúcej sezóne.

Ilustračná fotografia. © archív PFK

Pred začiatkom stretnutia, ktoré sledovali približne tri stovky divákov, ocenili víťazov ankety Najlepší futbalisti Piešťan za sezónu 2017/2018. Samotný zápas mal vyrovnaný priebeh so šancami na oboch stranách. Pre Pavlice to bol výnimočný duel, keďže sa v ich novodobej histórii stretli so súperom z najväčšieho mesta, ako spomenuli predstavitelia na sociálnej sieti.

Martin Krajčovič, tréner PFK: „Od začiatku stretnutia sme chceli byť aktívni, čo sa nám aj darilo prvých 15-20 minút a vytvárali sme si i gólové príležitosti. Najprv po strele Doktora lopta skončila na konštrukcii bránky hosťujúceho brankára, nasledovala veľká šanca Maraza, ktorý si nabehol do voľného priestoru v šestnástke po prihrávke Lipku, ale prestrelil. Úvodný tlak vyvrcholil samostatným nájazdom Jožka Glosa, keď jeho strela letela tesne vedľa pravej žrde. Potom súper začal preukazovať svoju hernú kvalitu, hra sa vyrovnala a do kabín sme odchádzali za bezgólového stavu. V druhom polčase sa nám podarilo skórovať už v 57. minúte po individuálnej akcii Maťa Gulu. Organizovanou hrou sme skúseného súpera na dištanc od našej bránky, kde spoľahlivo chytal Daniel Budka. Na záver chcem zagratulovať chlapcom k víťazstvu, za ktorým išli celých deväťdesiat minút.“

Piešťany – Pavlice 1:0 (0:0)

Gól: 57. Gula

Zostava PFK: Budka – Szabo, Beblavý, Krajčovič, Lipka, Doktor (90. Strelec), Gula (89. J. Štefanka), Kusý, D. Štefanka (85. Polačik), Glos, Maraz (77. Korec)

(mb)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela