Vrbovskí gymnazisti kempovali vo Voroneži

  • Mladí dnes / Školy
  • 29. augusta 2018, 16:00

Študenti Gymnázia Jána Baltazára Magina vo Vrbovom sa od 15. júla do 7. augusta zúčastnili vzdelávacieho pobytu v meste Voronež v Ruskej federácii.

Študenti vo voronežskej fabrike na cukríky. © Petra Zámečníková

Do Ruska sme sa dostali po trojdňovej ceste autobusom. Počas nej sme sa zblížili so žiakmi z ruských bilingválnych gymnázií z celého Slovenska, ktorí s nami tiež absolvovali tento netradičný vzdelávací pobyt.

Vo Voroneži nás vrelo privítali animátorky, ktoré boli s nami počas celého pobytu. Vytvárali nám aktivity, pomáhali plniť zadania a stali sa našimi novými priateľmi. Boli sme ubytovaní na okraji mesta v tábore pod voronežskou univerzitou.

Program sme mali veľmi pestrý a videli sme toho viac, než sme mohli vopred očakávať. Navštívili sme veľa múzeí venujúcich sa obdobiu druhej svetovej vojny aj zaoberajúcich sa históriou a kultúrou Ruska. Videli sme mnoho dominantných historických pamiatok a sídel v meste Voronež i jeho okolí.

Program obsahoval tiež trojdňový výlet do mesta Volgograd. Videli sme rieku Volgu, navštívili sme múzeum bitky o Stalingrad a videli sme Mamajevovu mohylu, kde sme len tak-tak ušli búrke. Taktiež sme mali možnosť navštíviť Moskvu s jej dominantou – Chrámom Vasilija Blaženého. Okrem pamiatok bol náš program obohatený o návštevu zoologickej záhrady, areálu, kde žili bobry, ale aj o návštevu voronežskej fabriky na cukríky, kde sme mali možnosť si cukríky sami vyrobiť.

Keď sme nechodili po meste, mali sme vymyslený program v areáli tábora. Učili sme sa tradičné ruské tance, piesne, hrali divadlo, vyrábali bábiky a každý večer sme zakončili pozeraním filmu alebo diskotékou. Počas nášho pobytu boli našimi najväčšími nepriateľmi klimatizácia spolu s komármi. My sme sa však nedali a všetkému sme sa postavili čelom, a tak sme s nadšením prežili tento výlet a odniesli si veľa nezabudnuteľných spomienok a taktiež priateľstiev na celý život.

Anita Murínová, žiačka 3. BA Gymnázia J. B. Magina

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj