Spartak krok od európskeho sna

  • Šport / Futbal
  • 29. augusta 2018, 18:00

Aj o jedného hráča menej podali futbalisti Spartaka v Ľubľane obdivuhodný výkon. Najmä v druhom dejstve si pri tlaku súpera siahli na dno svojich síl. Dosiahli zaslúžený rezultát. Defenzíva Trnavy bez vykartovaného Godála všetko ustála. Brankár Chudý si zápas užíval, bol v pohode a svojich spoluhráčov viackrát podržal. Zaskvel sa pri šanciach Kapuna či Boatenga, ktorý sa rútil na strážcu svätyne sám. Neuspel.

Radosť Trnavčanov po premenenej penalte na ihrisku Ľubľany. © spartak.sk

„Mali sme ich zmapovaných, boli nebezpeční s loptou na kopačke. Niekoľkokrát pri nás stálo i šťastie, ktoré nám chýbalo s Crvenou Zvezdou. Nesmieme však nič podceniť, máme za sebou iba polčas,“ uviedol Martin Chudý a vtipne dodal: „Lietali na mňa kovové náramky či zapaľovače a hlavne mince. Vyzbieral som si 3,98 eur. Mám aspoň prémie na kávu.“

Slovinský celok vzbudzoval pred výkopom rešpekt. Veď v ostatných dvoch európskych vystúpeniach nastrieľal sedem gólov a len jeden inkasoval. Naopak, červeno-čírni vonku v aktuálnom ročníku Európskej ligy alebo Ligy majstrov ešte neprehrali. Po remíze v Mostare a Belehrade, víťazstve vo Varšave, pridali ďalšie na pôde Ľubľany.

„Vedeli sme, že nás nečaká jednoduchý súper a teda ani zápas. Domáci zozačiatku kombinovali. Zanalyzovali sme si ich, s loptou sú silní. Počkali sme si na svoju šancu, rozhodli detaily. Prišla penalta, ktorá nám pomohla. Následne nešťastné vylúčenie, ale vzadu sme to ustáli. Druhý gól ich zaskočil a po zmene strán sme súboj dobojovali aj vďaka Chuďasovi na nulu,“ vyzdvihol brankára pravý obranca Andrej Kadlec.

V podobnej situácii boli andeli nedávno. Z poľskej Varšavy si do domácej odvety priniesli taktiež dvojgólový náskok. O týždeň neskôr síce ťahali za kratší koniec, ale radovali sa z veľkého postupu. Ten majú na dosah i teraz. Bol by ešte väčší, keďže v skupine európskej súťaže Spartak nikdy nebol. „Nemôžeme hrať v odvete s pocitom, že vedieme 2:0. Musíme sa k tomu postaviť zodpovedne a koncentrovane, ako keby bolo 0:0. Treba s nimi odohrať vyrovnanú partiu a nie sa stiahnuť. Bola by to naša smrť. Uvidíme,“ pokračoval Kadlec.

Pri oboch dôležitých góloch bol útočník Marek Bakoš. Skúsený kanonier zobral zodpovednosť na svoje plecia pri penalte, ktorú s prehľadom premenil. Radoval sa z druhého presného zásahu v trnavskom drese. Zakrátko po jeho centri sprava si kapitán Ľubľany strelil vlastný gól. „Bol to ťažký zápas, domáci hrali výborne. Hrali to, čo sme od nich očakávali. Všetci sme pracovali na svojich veciach. Po červenej karte súper vyvinul ešte vyšší tlak, dali sme šťastný druhý gól. Tešíme sa z dobrého výsledku a tiež na odvetu. Pri druhom góle som sa snažil nájsť Erika Jirku. Býva to pre obrancov nepríjemné, keď sa musia vracať na takéto lopty,“ uviedol Baky.

Odveta je na programe vo štvrtok 30. augusta od 20.30 h. V „príprave“ na ňu v nedeľňajšom ligovom zápase ustála „rezerva“ duel s Ružomberkom. Jeho hráči aj napriek dobrým príležitostiam Chudého neprekonali, na druhej strane sa však strelecky nepresadili ani Trnavčania, a tak sa stretnutie skončilo 0:0.

Peter Žember

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav