Školská taška pre tretiačku

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 28. augusta 2018, 16:00

Nový školský rok začne osemročná Lenka Konečná z Boroviec s novou školskou aktovkou. Hoci sa brány školy otvoria až 3. septembra, kamarátky a spolužiačky jej tašku už vraj teraz závidia.

Lukášovi, Gabriele a Lenke odovzdal hlavnú cenu Mário Ráth, majiteľ predajne Podnikateľ. (Autor: gak)

Pritom by nemuseli. Stačilo sa totiž prihlásiť do letnej súťaže Piešťanského týždňa a predajne Podnikateľ pod názvom „O plnú školskú tašku“, zbierať kupóny a, samozrejme, vyhrať.

Súťaž sme odštartovali v júli a zapojila sa do nej takmer šesťdesiatka súťažiacich, ktorá zasielala súťažné kupóny na adresu redakcie. Lákala ich nielen týždenná výhra – poukaz na nákup tovaru v hodnote 10 eur, ale najmä hlavná cena – školská taška plná potrieb pre školáka.

Najviac kupónov do súťaže zaslala Gabriela Konečná z Boroviec, no aktovka nebola jedinou jej výhrou. „Podarilo sa nám vyhrať aj 10-eurový poukaz, za ktorý sme kúpili Lenkinmu bratovi Lukášovi zošity,“ uviedla výherkyňa a dodala, že syn si svoju výhru „odpracoval“, keďže v zbieraní súťažných kupónov pomáhal.

Najaktívnejšia však bola Lenka, ktorá každý týždeň nielenže kupovala noviny, ale kupóny tiež zháňala po susedoch. Vyplatilo sa, napokon ich bolo 94. „Toto je už moja tretia školská taška,“ poznamenala Lenka, pretože každý rok jednu „vynosí“. O chvíľu už tretiačka má jasno aj v tom, čím by chcela byť v budúcnosti. „Chovateľkou koní,“ odpovedala jednoznačne.

Mama Gabriela sa z výhry teší tiež. Ako povedala, prišla im vhod, lebo taška vyjde aj na sto eur. Pochválila sa však, že to nebola jej prvá výhra v súťažiach s Piešťanským týždňom. „Kto nesúťaží, nevyhrá,“ má odkaz pre ostatných. A čo s tými ušetrenými 100 eurami? „Pôjdeme ich s deťmi minúť do trnavského aquaparku!“ padlo rezolútne slovo.

(gak)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav