Čo prináša nové vydanie

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 28. augusta 2018, 07:00

Hygienici zistili, že štyri zo štyroch kontrolovaných detských pieskovísk v Piešťanoch boli kontaminované. Išlo pritom o baktérie, ktoré môžu mať pôvod v zvieracích fekáliách. Psy a mačky sa do pieskoviska dostanú ľahko, i keď je naoko oplotené. Preskočia pomedzi latky a neprekáža im ani prítomnosť detí.

Nové vydanie Piešťanského týždňa. © apt

Zmätky okolo rekonštrukcie piešťanských škôlok nemajú konca. S dodávateľom rekonštrukčných prác MŠ na Považskej ulici primátor Miloš Tamajka rozviazal zmluvu. A tak ani po takmer polroku nie je jasné, kedy sa rekonštrukčné práce začnú.

Tragédia spadnutého diaľničného mosta v talianskom Janove nás inšpirovala preskúmať, ako sú na tom po technickej i bezpečnostnej stránke mosty a lávky v Piešťanoch a ich okolí. Mosty sme si prešli osobne, na pomery malého mesta je ich naozaj neúrekom. Na laickým okom viditeľne nahlodané zubmi času.

Po štúdiu hry na klavíri na žilinskom konzervatóriu sa mladý umelec Ján Rau z Piešťan doslova vrhol na nahrávanie skladieb vážnej hudby. Nestačilo mu však iba to, že je ich interpretom, vnikol i do tajov zvukárčiny. Prinášame vám rozhovor.

Dvojstrana najnovšieho vydania Piešťanského týždňa patrí aj Vrbovému, respektíve vodnej nádrži Čerenec. Pozreli sme sa na históriu tohto kedysi turistami vyhľadávaného miesta, aj na jeho súčasný stav.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav