Hádzanári odštartujú sezónu na Záhorí

  • Nezaradené
  • 27. augusta 2018, 10:00

Nový ročník hádzanárskej extraligy mužov sa začína v prvú septembrovú sobotu. Po dvoch desaťročiach sa v nej opäť predstavia aj piešťanskí hádzanári. Zaujímavosťou je, že sezónu začnú tam, kde predošlú skončili – teda v Malackách. Kým vtedy išlo o baráž o extraligu, teraz to už bude zápas o extraligové body.

Na trénerskej lavičke Piešťancov zostáva Martin Nedorost, ktorý zažil pred dvomi desaťročiami extraligu ako hráč. Nováčik najvyššej slovenskej súťaže má vekový priemer takmer 35 rokov, takže ide určite o skúsené mužstvo. Oproti predchádzajúcej sezóne došlo v kádri k viacerým zmenám.

„Niektoré súvisia s naším postupom do extraligy. Viacerí hráči, ktorí boli u nás na hosťovaní, sa totiž vrátili do materských klubov. Okrem nášho odchovanca Michala Bolješika, ktorý je kmeňovým hráčom Modry, skončili u nás Marek Javorček, Martin Miženko, Róbert Sedláček i Martin Kosák. Aj v novej sezóne však budú u nás hosťovať Topoľčanci Michal Meluš a Michal Minarovský a novými hráčmi sú Tomáš Laho z Hlohovca a Viktor Szapu zo Šale,“ ozrejmil nám zmeny v kádri tréner Nedorost.

Novú sezónu odohrajú Piešťanci v Diplomat aréne a ich prvým domácim súperom bude v sobotu 8. septembra majstrovský Tatran Prešov. Doteraz odohral nováčik extraligy dva prípravné zápasy. V Modre vyhral 28:26 a v Hlohovci podľahol domácej Sporte 26:33. Generálkou na extraligu bude medzinárodný zápas so Zlínom, ktorý sa uskutoční v piatok 24. augusta o 19.00 h.

Do extraligových bojov bude mať M. Nedorost k dispozícii tento káder – brankári: Michal Meluš, Jozef Kapša, Peter Šantavý a Denis Drahovský, hráči v poli: Vladimír Salvata, Maroš Jakubík, Rastislav Podhradský, Michal Minarovský, Marcel Majerník, Tomáš Stano, Tomáš Chudý, Norbert Fejes, Peter Kotula, Ľubomír Bočky, Marcel Macek, Marián Jaššo, Tomáš Laho, Lukáš Halo a Viktor Szapu.

Štefan Gregorička

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava