Lušňák už opäť strieľa góly

  • Hokej / Šport
  • 26. augusta 2018, 12:00

Piešťanský hokejový útočník Patrik Lušňák vynechal celú predchádzajúcu sezónu. Po nešťastnej nehode na minuloročnej dovolenke v Chorvátsku utrpel ťažké zranenie hlavy a silný otras mozgu, čo si vyžiadalo dlhú rekonvalescenciu. Piešťanský rodák sa však po hernej prestávke vracia späť do formy v drese HKM Zvolen.

Patrik Lušňák bude pokračovať v kariére v drese HKM Zvolen. © HKM

Pod Pustým hradom odohral cez víkend dva zápasy na Memoriáli Pavla Zábojníka a v oboch skóroval, čím pomohol tímu k dvom triumfom.

Po ročnej prestávke ste sa opäť vrátili do zápasového kolotoča v drese Zvolena a hneď sa vám podarilo dvakrát strelecky presadiť. Beriete to ako psychické povzbudenie?

Určite mi to niečo pridalo na psychike. Som hlavne šťastný, že som tie zápasy zvládol. Nemal som žiadne ťažkosti a utvrdil som sa v tom, že môžem nastúpiť do sezóny. Ani by som nepovedal, že to bola taká psychická ťarcha. Je pekné, že po takej dlhej dobe, čo som nehral, sa mi podarilo presadiť sa aj strelecky. Sú to však prípravné stretnutia, ak mi to takto pôjde aj v sezóne, budem veľmi rád.

Ako sa cítite po takej dlhej dobe v zápasovom zaťažení?

Po kondičnej stránke je všetko v poriadku. Najviac som to tréningové manko cítil počas prvého týždňa prípravy, no potom to bolo každým tréningom lepšie a lepšie. Teraz v zápasoch som sa už cítil vo forme, ale ešte stále je čo zlepšovať.

Návrat do reprezentácie by P. Lušňáka potešil.
Čiže vás ešte čaká tvrdý dril, aby ste sa dostali do formy, v akej ste hrali pred nehodou?

Hlavne potrebujem dať dole nejaké kilogramy. Stále nie som na svojej optimálnej váhe. To je asi hlavná vec, aby som bol do sezóny pripravený na sto percent. Pracovať sa má stále, vždy je čo zlepšovať, takže netreba zaspať a niečo podceniť.

Ostali vám po nehode nejaké následky, ktoré pociťujete doteraz? Je niečo limitujúce, čo vám sťažuje pobyt na ľade?

Hlava je už v poriadku, ale limitovaný je sluch. Približne dva-tri mesiace po nehode sa veci dávali do normálu a zrazu som večer okolo ôsmej prestal z ničoho nič počuť. Vrátilo sa to do stavu, ktorý som mal tesne po nehode, a ani doktori nevedia, prečo je to tak. Mám čakať a časom sa to možno zlepší. Robiť sa s tým vraj nedá nič. Na pravé ucho hlas nepočujem, na ľavé áno. V uchu mám preto strojček, ktorý mi pomáha lepšie rozumieť ľuďom, ktorí sú ďalej odo mňa. Aby som sa nemusel pozerať na ich ústa a čítať z nich, čo mi vravia. Už som si na to zvykol.

Piešťanec strelil v prvých dvoch zápasoch za Zvolen dva góly.
Ako vnímate ťah trénera Andreja Podkonického, že vás na Memoriáli Pavla Zábojníka nasadil v oboch zápasoch do elitného útoku s Michalom Chovanom a Petrom Obdržálkom?

Tréner mi dal možnosť, aby som hneď nastúpil v prvej päťke, za čo mu ďakujem. Cením si, že mi dôveroval, a dúfam, že sa tam udržím a budem mužstvu nápomocný.

V minulosti ste boli členom reprezentácie, hrávali ste KHL za Slovan Bratislava, zranenie vám však kariérny rozlet trochu spomalilo. Môžete nám prezradiť vaše ambície do najbližšieho obdobia?

Stanovenie nejakých cieľov som teraz vynechal. Teraz nemyslím na reprezentáciu či KHL. Chcem hrať svoju hru a uvidíme, čo to prinesie. Ak by som si svojimi výkonmi reprezentáciu zaslúžil, určite nepoviem nie. Potešilo by ma to, ale ja teraz musím ísť krok po kroku.

Tomáš Horký

Bude veľkou posilou

Veľmi pozitívne sa na adresu Patrika Lušňáka vyjadril aj tréner HKM Zvolen Andrej Podkonický. Ten mu dal príležitosť v zápasoch proti Klagenfurtu a GKS Tychy a piešťanský hokejista sa mu za to odvďačil dvomi gólmi. „Paťo Lušňák hral veľmi dobre. Myslím si, že tam už nie je o čom. Určite sa s ním budeme ešte rozprávať, ako sa cíti. Vyzeral však veľmi dobre a sme radi, že bude pre nás veľká posila,“ uviedol A. Podkonický.

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel