Defenzíva odolala Nitre

  • Nezaradené / Šport / Futbal
  • 25. augusta 2018, 14:00

Spartakovci pod Zoborom nastúpili v takmer pohárovej zostave, Radoslav Látal sa rozhodol nešetriť nikoho na lavičke. V bráne bol Rusov a spolu s defenzívou podali spoľahlivý výkon.

© FC Nitra

Od začiatku sa hralo svižne z oboch strán. V 13. minúte si dala Nitra takmer vlastný gól. Zlú malú domov zachraňoval brankár Hroššo. Na opačnej strane sa o sedem minút neskôr blysol Rusov, keď po centri Čeredničenka nepríjemne hlavičkoval Taiwo. Strážca svätyne andelov vytiahol loptu na ľavú žrď. V 24. minúte sa po odrazenej lopte od brániaceho hráča rútil na Hrošša pravý obranca Kadlec. Keďže bol v uhle, volil prihrávku pod seba, ktorú domáca defenzíva zblokovala na roh. Rozohral ho Jirka, rýchlonohý krídelník posadil center na hlavu Bakoša, ktorý len tesne minul priestor medzi tromi žrďami. Hráči Nitry odpovedali krátko po polhodine hry. Rohový kop našiel na zadnej žrdi Kóňu, jeho strelu Rusov vyrazil pred seba, kde dorážal stopér Farkaš. Opäť bol proti vynikajúci Rusov. O pár sekúnd centroval do súperovej šestnástky zľava Grendel, našiel vyskakujúceho Bakoša, ktorý znova mieril tesne vedľa.

Po zmene strán sa ako prví ozvali spartakovci. Jirka prihral na šestnástke Greššákovi, ktorý pálil nad bránu. V obrovskej príležitosti sa v 63. minúte ocitol domáci Fábry, ale v páde mieril vysoko nad. Unavení trnavskí futbalisti sa nadýchli pätnásť minút pred záverečným hvizdom. Rada našiel Bakoša, ktorému však lopta nesadla. Minútu pred koncom strieľal zvnútra šestnástky Miesenbock, defenzíva Nitry pokus zblokovala.

Nitra – Trnava 0:0

Zostavy – FC: Hroššo – Kuník, Farkaš, Križan, Chovanec, Šimončič, Kotrík (83. Steinhubel), Fábry, Kóňa, Čeredničenko (52. Vestenický), Taiwo, FC Spartak: Rusov – Tóth (76. Hladík), Godál, Čonka, Kadlec, Rada, Greššák, Dangubič (52. Miesenbock), Jirka, Grendel (82. Pekár), Bakoš

Peter Žember

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek