Plané sľuby

  • Nezaradené
  • 21. augusta 2018, 09:00

„Sľubujem na svoju česť a svedomie, že budem riadne plniť svoje povinnosti, ochraňovať záujmy obce (mesta, samosprávneho kraja)…“ znie slávnostný sľub, ktorý skladá pri nástupe do funkcie starosta, primátor či predseda samosprávneho kraja.

kopunek
Gabo Kopúnek © apt

Okrem dodržiavania ústavy, zákonov a ostatných právnych predpisov sa tiež zaväzuje chrániť a zveľaďovať zverený majetok ako štatutár, na čo sa síce neprisahá, ale vyplýva im to zo „zriaďovateľských“ zákonov.

Ďalej štatutári samospráv prisahajú, že svoju funkciu budú uplatňovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Tie sa však u politikov, hoc aj tých komunálnych, merajú ťažko. Nečudo, že potom dochádza k abnormalitám v ich činoch. Inak si neviem vysvetliť, prečo sa piešťanský primátor necháva dotlačiť do krokov, ktoré sú v rozpore s uznesením zastupiteľstva a kde sa dá očakávať, že na majetok mesta budú mať neblahý dopad. Rovnako tiež váhanie trnavského župana, ktorý ako zástupca najväčšieho akcionára Letiska Piešťany netlačí na riadiace orgány letiska, aby konali v súlade s platným uznesením valného zhromaždenia letiskovej spoločnosti. Veď on sám si ich do týchto funkcií nanominoval!

Namiesto toho sa robí úplný opak. Primátor už vraj povolil odblokovanie pozemkov aj bez vyjadrenia Protimonopolného úradu SR, trnavský župan zvoláva na piatok mimoriadne zasadnutie valného zhromaždenia, aby odvolalo zástupcu Piešťan v predstavenstve Letiska Piešťany, lebo nechce podpísať čerpanie kontroverzného úveru. Ak má byť toto cesta k lepším zajtrajškom…

Gabo Kopúnek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj