Kolkárske súťaže sú predo dvermi

  • Šport / Ostatné športy
  • 20. augusta 2018, 10:00

Už len pár týždňov nás delí od začiatku nového ročníka slovenských kolkárskych súťaží. Tie sa začnú počas druhého septembrového víkendu a piešťanský región v nich zastupujú kluby z Piešťan, Rakovíc a Pobedima.

Najpočetnejšie zastúpenie budú mať Rakovičania. Farby miestnej TJ budú v seniorskej extralige reprezentovať muži i ženy, najvyššiu slovenskú súťaž bude hrať aj družstvo dorastu. Kvarteto doplní rezerva mužov, ktorá bude hrať v prvej lige, skupina Západ.

Piešťanci i Pobedimčania prihlásili do súťaže po tri družstvá – dve seniorské a jedno dorastenecké. Kolkári KK Pobedim budú mať zastúpenie v prvej a druhej lige dospelých a v lige dorastu. Piešťanské „áčko“ bude hrať v extralige a jeho rezerva v druhej lige. Okrem toho budú bojovať o ligové body aj dorastenci MKK.

„Naša rezerva v minulej sezóne vypadla z prvej ligy, takže bude hrať v druhej. Oproti minulej sezóne nebudeme mať v súťaži ‚céčko‘, ktoré hralo tretiu ligu,“ prezradil nám Štefan Kočan, ktorý je nielen šéfom MKK Piešťany, ale počas letnej prestávky bol znovu na ďalšie štyri roky zvolený aj za prezidenta Slovenského kolkárskeho zväzu. Dodajme, že v zväzových štruktúrach máme i ďalších dvoch zástupcov. Marián Mitošinka z Pobedima má na Slovensku pod palcom športovo-technickú stránku a Pavol Duračka z Rakovíc šéfuje mediálnemu oddeleniu SkoZ.

Republikové súťaže sa začínajú v sobotu 8. septembra, no ako prví zasiahnu do bojov o body hráči Pobedima „B“, ktorí nastúpia v prvom kole druhej ligy v Bratislave proti mužstvu Priatelia už v utorok 4. septembra. V piatok 7. septembra sa stretnú v zápase prvej ligy Pobedimčania doma so Slavojom Sládkovičovo a v ten istý deň zasiahnu do súťaže rakovické i pobedimské „béčko“.

V sobotu 8. septembra o 10:00 sa začne zápas extraligy mužov MKK Piešťany – Tatran Spišská Nová Ves a o hodinu neskôr sa v Rakoviciach uskutoční zápas extraligy žien Rakovice – TKK Trenčín. Po jeho odohraní nastúpia na dráhy extraligoví muži Rakovíc, ich súperom bude FTC Fiľakovo. Piešťanská rezerva hostí v sobotu popoludní Zlaté Klasy „B“ a všetky tri naše dorastenecké družstvá začnú súťaž v nedeľu 9. septembra u súperov.

Štefan Gregorička

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila