Samosprávny kraj má nové logo

  • Spravodajstvo / Región
  • 17. augusta 2018, 09:00

Trnavský samosprávny kraj bude používať nové logo. Jeho autorom je Miroslav Beličák z Levoče. Grafický symbol pozostáva z typografie TTSK, pričom v hornej časti sú písmená TT, v dolnej SK. Používaný bude v spojení s textom Trnavský samosprávny kraj.

© TTSK

Víťazné logo vzišlo z verejnej súťaže profesionálnych aj amatérskych grafikov, do ktorej autori prihlásili 42 návrhov. „Rozdelenie skratky TTSK skrýva početnú symboliku. TT definuje, o ktorý kraj ide. Zároveň spôsob, akým sú prepojené písmená TT, symbolizuje premostenie, spájanie. Skratka samosprávneho kraja SK hierarchicky umiestnená v logu pod TT vraví, o kraj ktorého štátu ide,“ napísal vo svojom zdôvodnení autor víťazného návrhu.

Víťaz dostal podľa propozícií súťaže odmenu 500 eur, sezónnu abonentku do Divadla Jána Palárika v Trnave, dva lístky na festival Grape v Piešťanoch a prekvapenie, ktoré venuje predseda TTSK Jozef Viskupič. O víťaznom logu rozhodla sedemčlenná porota pod vedením grafického dizajnéra Róberta Parša.

(sita)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav