Kluby siedmej ligy s viacerými zmenami

  • Šport / Futbal
  • 16. augusta 2018, 18:00
Moravany nad Váhom vstúpili do sezóny 2018/2019 víťazstvom 3:2 nad Veselým. © FB OŠK Moravany

Dubovany – Šípkové 5:2 (2:1)

Góly: 36. Krajčo, 42. a 52. Š. Kollár, 56. Dovičič, 74. Svítek (pen.) – 45. Kubík, 51. Kolník

Zostavy – Dubovany: Tonkovič – M. Kollár, Lietavec, Kusý, Dovičič, Masarik, Krajčo, Strečanský, Š. Kollár, Vrbík (Masaryk, Hruška, Kalaš), Šípkové: Obuch – Šalát, Puvák, Hanuliak, Žák, Kolník, Lago, Koyš, Strapatý, Kubík, Petrík (Košinár)

Futbalistov Dubovian povedie aj v nasledujúcej sezóne Roman Polčík, ktorý má tie najvyššie ciele. Mužstvo je postavené na mladých hráčoch, ktorí sú spolu už zohratí, aj preto dúfajú, že v tomto súťažnom ročníku zabojujú o špicu. Umiestnenie sa v prvej trojke a prípadné siahnutie na postup sú ciele do novej sezóny. Z kádra neodišiel nikto, oprášiť kopačky po polročnej pauze sa rozhodol Matúš Lietavec. Už v príprave dokazovali Dubovany, že v sezóne nebudú ľahkým súperom. Najskôr zdolali Leopoldov 6:1, pokračovali víťazstvom v Bučanoch 3:2, na turnaji v Drahovciach si hravo poradili s Piešťanmi (3:0) a remizovali s Drahovcami (0:0). Šancu nedali ani v Bestrent Cup-e Žlkovciam, ktoré vyradili 7:0.

Aj Šípkové cez letnú prestávku nezaháľalo a prilákalo zopár posíl. Zo Šterús prišiel Ján Strapatý, na hosťovanie z Krakovian Adrián Holán, v hosťovaní bude pokračovať aj Adrien Kľúčovský z Trebatíc a rovnako i Filip Svetlík z Vrbového. Šípkové má do sezóny jediný cieľ, a tým je záchrana. Počas prípravy odohrali turnaj vo Veselom, kde skončili na druhom mieste, a v Bestrent Cup-e vyradili Krakovany 4:1.

Prašník – Bojničky 4:2 (1:1)

Góly: 40. a 90. Spál (prvý z pen.), 64. D. Žilka, 74. Pašmík – 34. Kubíček, 66. Halas

Zostava Prašníka: Kulich – Konkuš, Balcír, Spál, Kubík, Gyürke, M. Žilka, D. Žilka, Adamec, Bielik, Gondál

(Pašmík, Kazík, Žažo, Nykodem)

V Prašníku nenastali počas letnej prestávky žiadne odchody, naopak, pribudli dvaja hráči z odhlásených Šterús. Konkrétne ide o Dominika Žilku a Matúša Líšku, z hosťovania v Krakovanoch sa vrátil Ondrej Bielik. Podľa trénera Nižňanského zostávajú v Prašníku rovnaké ciele ako minulú sezónu, ktoré sa im nepodarilo splniť, a to je umiestniť sa do piateho miesta. V rámci prípravy sa Prašník stretol s Veľkým Orvišťom (1:1), s Krakovanmi s víťazným výsledkom 6:4 a aj s Vrbovým, s ktorým prehrali 1:7. V Bestrent Cup-e sa potrápili opäť s Veľkým Orvišťom, ktoré ich po výsledku 4:1 vyradilo z pohárového turnaja.

Madunice – Dolný Lopašov 3:0 (1:0)

Góly: 26. Polák, 76. a 80. Dzuro

Zostavy – Madunice: Miník – Mesároš, Pisarik, Žufa, Dzuro, Černek, Polák, Barkoci, J. Kabát, M. Kabát, Horváth (Sedláčik, Lacheta, Hyben), D. Lopašov: T. Zemko – Čerňanský, Lenghart, Lukáčik, Mačica, Vrbovský, Cibrín, Chnápko, A. Zemko, Kabela, Vlkovič

V Maduniciach zaznamenali cez leto pohyb hráčov, ale čo sa týka príchodov, nepadli od trénera Petra Jirku žiadne konkrétne mená. Na hosťovanie do Drahoviec odišli Jozef Hargaš a Matej Rusnáčik. Príchod nových hráčov majú v riešení, no zatiaľ nič nechcú konkretizovať. „Ideme ďalej s tým, čo máme. Máme hlavne svojich hráčov, odchovancov, a na nich musíme stavať,“ popísal situáciu Jirka. Práve medzi spomínanými príchodmi by mali byť opäť domáci hráči, ktorí sa rozhodli oprášiť kopačky. Aj preto bude hlavným cieľom stabilizácia kádra a jeho zohratie. Inak zostávajú ciele nezmenené, bojovať o priečku do ôsmeho miesta. V rámci prípravy sa Madunice stretli s Nižnou, nakoľko však skúšali nových hráčov, stretnutie im príliš nevyšlo – 2:5. Okrem toho odohrali derby zápas s Červeníkom, ktorý ich ďalšie pôsobenie v súťaži Bestrent Cup zmaril výsledkom 0:5.

Dolný Lopašov prišiel počas letnej prestávky o trénera aj zopár hráčov. Z kádra odišli Marcel Kúdela do Dechtíc, Mário Beblavý do Piešťan a Jozef Masárik nevypomôže mužstvu z pracovných dôvodov. Na trénerskom poste bude zatiaľ predseda klubu Miroslav Kabela. Okrem toho sa budú snažiť doplniť káder dorastencami. „Túto sezónu už dorast nebudeme mať, skončilo dosť hráčov, ktorí by mohli hrať za A-mužstvo. Budeme ich skúšať, a bol by som rád, ak by viacerí z nich mali záujem stať sa súčasťou kádra. Mužstvo budem dočasne trénovať ja, pretože letná prestávka je príliš krátka, v zime bude viac času riešiť tento problém,“ zhodnotil Kabela. V súťaži Bestrent Cup sa stretli s Drahovcami a prehrali 2:4. Mužstvo o cieľoch nehovorí, prioritou je odohrať jesennú časť a aby na zápasy chodili v dostatočnom počte.

Trakovice – Ostrov 4:1 (3:1)

Góly: 3. a 21. P. Kubiš, 5. Bališ, 77. Husár – 27. Urbánek

Zostava Ostrova: Dudík – Legiň, Valo, Urbánek, Kabát, Jankech, Hajdín, Bojkovski, Braško, Augustín, Bobček

Z Ostrova sa vrátil späť do Krakovian Matej Toplanský. Pri získavaní posíl siahol Ostrov opäť do dorastu, z ktorého majú A-mužstvu vypomôcť Kristián Franko, Róbert Bečarevič a Dominik Augustín. Ďalšie posily však zatiaľ nie sú vylúčené. V tabuľke by sa chcel Ostrov pohybovať vyššie ako v predchádzajúcom ročníku. Tréner Rudolf Madunický dodáva, že najviac ich o body oberali remízy, ktorých si za posledný súťažný ročník nazbierali až deväť. V príprave zvíťazili nad Pobedimom 1:0, v Bestrent Cup-e vyradili po penaltách Kočín-Lančár.

Borovce – Chtelnica 2:1 (2:1)

Góly: 16. Michalák, 32. Dubovský – 40. Piešťanský

Zostavy – Borovce: Valo – Urban, Herceg, Michalák, Machač, Dadík, Dubovský, Ruľák, Potrok, Jankech (Hábek, Moravčík, Búš, Kapičák), Chtelnica: Pavelský – Rechtorík, Palkovič, Bogora, Lukáčik, Melicher, Piešťanský, Tomáška, Brisuda, Hrčka, Zemko (Kyselica, Slabý)

V Borovciach sa letná prestávka niesla aj v duchu osláv, pretože futbalový klub oslávil 70. výročie organizovaného športu v obci. Okrem toho sa im podarilo posilniť káder o troch hráčov. Späť z Trebatíc sa vrátil Matej Jankech, na hosťovanie z Drahoviec prišiel Miloš Potrok a z Piešťan sa vrátil Michal Dadík. Z kádra odišli len hráči, ktorí nehrávali. Mužstvo aj naďalej povedie hrajúci tréner Pavol Herceg. Podľa slov predsedu Ivana Šišku si v Borovciach trúfajú hrať o čelo tabuľky: „Máme ustálený káder, navyše sme posilnili o troch hráčov, tak dúfame, že sa nám podarí hrať na predných miestach.“ Borovce obstáli aj v Bestrent Cup-e, s Veselým si poradili 3:1.

Na trénerskom poste v Chtelnici bude naďalej pokračovať Marián Bogora. Do mužstva prišli dve posily – Juraj Palkovič z Hrnčiaroviec nad Parnou, ktorý naposledy hosťoval v Trstíne, a späť sa vracia aj Denis Kyselica z Krakovian. Z kádra odišiel Matej Piačka do Veľkého Orvišťa, inak zostáva mužstvo nezmenené. V Chtelnici by chceli počas sezóny hrať o miesto vo vrchnej časti tabuľky, tréner by ich rád videl niekde okolo piateho miesta. „Trochu sme sklamaní, že súťaž bude mať menej zápasov, no verím tomu, že bude o niečo vyrovnanejšia,“ zhodnotil Bogora. V príprave sa Chtelničania stretli s Krakovanmi, ktoré porazili, a remizovali s Dechticami.

Šulekovo – Pečeňady 0:1 (0:0)

Gól: 48. Krajčovič

Zostava Pečeniad: Vahalík – Zubčák, Izakovič, Michalčík, Gula, Ščasnovič, Durdy, Krajčovič, Turanský, Mitošinka, Antal (Gubala, Zbyvatel, Karaba, Adamčík)

Pečeňadom minulú sezónu utiekol postup len o pár bodov, preto sa niet čo čudovať, že pre viacerých súperov budú zohrávať úlohu favorita. Ako sa jej ujmú, naznačia prvé kolá, čo však je jasné, sú ciele, ktoré budú aj tento ročník najvyššie. Pod taktovkou Mária Adamčíka budú chcieť hrať o špicu, s čím súvisí aj postup, no nechcú na hráčov vytvárať tlak a ani nič siliť. Z kádra zaznamenali viacero odchodov. Do Veľkých Kostolian sa vrátil Peter Jankovič, Tomáš Chudý odišiel do Bohdanoviec, Dávid Moravanský sa rozhodol pre Jaslovské Bohunice a výraznou stratou v útoku je odchod Michala Kaľuhu, ktorého cesty viedli do susedného Rakúska. Do mužstva prišiel z Veľkých Kostolian Henrich Porubský a Miloš Turanský z Horných Orešian. Uvedené zmeny však nemusia byť definitívne, v mužstve sa ešte obzerajú po ďalších posilách. Počas prípravy vyhrali nad Križovanmi nad Dudváhom, 8:2, na turnaji vo Veselom prehrali s Borovcami 2:1 a zvíťazili nad Veselým 3:1.

Moravany nad Váhom – Veselé 3:2 (2:1)

Góly: 29. a 86. Ľ. Miklovič (druhý z pen.), 44. L. Miklovič – 10. Krajčo, 59. Jurda

Zostavy – Moravany: Lamini – I. Jánošík, J. Jánošík, Ľ. Miklovič, L. Miklovič, Strnisko, Vetrík, Farkaš, Blahuta, Duchoň, Belan (Kybych, Octa, Menyhért), Veselé: Strecký – Michalčík, Valíček, Ďuračka, Nesteš, Brucháč, Konečný, Lesay, Madunický, Jurda, Krajčo (Beník)

Po neľahkej jarnej časti, keď v Moravanoch bojovali s okliešteným kádrom, svitá na lepšie časy. Cez letnú prestávku sa im podarilo doplniť káder o Mareka Vetríka z Ratnoviec, Igora Octu zo Záblatia a mladého Tomáša Blahuta z piešťanského dorastu. Okrem toho priviedli späť hráčov, ktorí boli na hosťovaní, takže do novej sezóny vstúpia Moravany s pomerne širokým kádrom. O konkrétnych cieľoch sa však zatiaľ v mužstve nehovorí, pôjdu od zápasu k zápasu a uvidia, aké výsledky sa dosiahnu po prvých kolách. Okrem toho ich teší fakt, že z mužstva nikto neodišiel aj napriek tomu, že o hráčov bol veľký záujem, napríklad z neďalekých Piešťan. V Bestrent Cup-e si mali Moravany zmerať sily s Ratnovcami, tie však prehrali kontumačne, a tak odohrali prípravný zápas s Pavlicami, ktorý prehrali s tesným výsledkom 2:3.

Vo Veselom vstúpili do sezóny s dvomi posilami zo Šterús, ide o Mareka Madunického a Jozefa Nesteša. Zvyšok mužstva zostáva pohromade. Okrem toho im vstup do sezóny komplikujú dlhodobé zranenia hráčov. Mužstvo povedie aj v novom súťažnom ročníku tréner Martin Trnka. Okrem toho majú v hľadáčiku zopár dorastencov, no čakajú na ich vyjadrenia, či budú pokračovať v A-mužstve alebo pôjdu na hosťovanie do iných klubov. Aj preto sa zatiaľ o konkrétnych menách nehovorí. Veselé by sa počas sezóny chcelo pohybovať v hornej polovici tabuľky a hrať atraktívny futbal. V rámci prípravy usporiadali turnaj, na ktorom si zmerali sily s Pečeňadmi, Šípkovým či Borovcami, s ktorými neuspeli ani v pohárovej súťaži Bestrent Cup.

Martina Radošovská

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel