Piešťanskí pretekári na vznášadlách opäť uspeli

Počas víkendu 11. – 12. augusta si piešťanskí pretekári, jazdiaci na vznášadlách zmerali sily s ostatnými konkurentmi zo Slovenka na druhom kole série Majstrovstiev Slovenska, ktoré sa konalo na letisku v Trenčíne, organizované Klubom vodného motorizmu a vodných športov (KVMŠ) Piešťany.

vznasadla
Počas víkendu 11. - 12. augusta si piešťanskí pretekári, jazdiaci na vznášadlách zmerali sily s ostatnými konkurentmi zo Slovenka na druhom kole série Majstrovstiev Slovenska. (Autor: Václav Todt)

Počasie našim pretekárom naozaj prialo, a aj napriek „africkým „ podmienkami podali perfektné výkony. Na štart sa okrem všetkých aktívnych jazdcov postavil aj zahraničný hosť – majster sveta vo formule F1 Michael Metzner z Nemecka,  pretekár jazdiaci s anglickou licenciou, ktorý na tomto podujatí vylaďoval svoju formu na blížiace sa Majstrovstvá Sveta v nemeckom Saalburgu. Vďaka účasti zahraničného pretekára sa usporiadali aj verejné preteky vznášadiel, ktorých sa mohli zúčastniť všetci jazdci bez rozdielu  národnosti, či v akej kategórii jazdia. Túto disciplínu bez prekvapenia vyhral už vyššie spomínaný Metzner Michael.

Jazdi boli počas oboch dní rozdelený do dvoch kubatúr: FJ + FN (juniori a dospelí začiatočníci) a F50 + FS. V triede FJ obsadil prvú priečku  Richard Jánošík z Piešťan. Triedu FN ovládol piešťanský pretekár Ladislav Baláž . V triede F50 dominoval Ivan Štefánik a trieda FS sa niesla v podaní známeho Jaroslava Baláža ml. z Piešťan, ktorý sa zúčastní aj septembrových Majstrovstiev Sveta vznášadiel v Saalburgu.

Posledné, tretie kolo seriálu Majstrovstiev Slovenska sa bude konať opäť na letisku v Trenčíne v dňoch 10. – 11.11. 2018 pod taktovkou KVMŠ Piešťany.

Martina Bábiková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava