Vodní lyžiari ukončia sezónu na Sĺňave

  • Šport / Ostatné športy
  • 14. augusta 2018, 17:00

Na Majstrovstvách sveta juniorov vo vodnom lyžovaní na Jazere Seseňa v Španielsku, kde štartovalo 125 pretekárov z 27 krajín, sa slovenská reprezentantka a členka Klubu vodného lyžovania Piešťany Zuzana Oravcová vôbec nestratila.

Zuzana Oravcová predvádzala na vode zaujímavé kúsky. © lm

V skokoch obsadila 16. miesto, v trikoch bola 27. a v slalome, kde urobila svoj osobný rekord 4/55/13, bola dlho na prvom mieste, no nakoniec skončila tridsiata. V kombinácii jej to vynieslo pekné 17. miesto.

Pred týmito pretekmi sa členovia KVL Piešťany zúčastnili medzinárodných pretekov v Melice Cup v Pardubiciach za účasti pretekárov z Bieloruska, Cypru, Slovenska a Česka.

Zuzana Oravcová potvrdila svoju tohtoročnú formu a suverénne zvíťazila v slalome, skokoch a v kombinácii, v trikoch bola druhá. Pekne sa umiestnil aj Jakub Oravec, ktorý zvíťazil v trikoch a v slalome bol piaty. Samuel Oravec skončil v slalome štvrtý. Darilo sa aj mladým nádejam, keď Ester Oravcová bola v slalome štvrtá, Peter Oravec piaty a Mário Stanček siedmy.

Z najmladších účastníkov v kategórii do 12 rokov bola Sofia Schusterová v trikoch deviata a Martin Oravec skončil na 11. mieste. V kategórii do 17 rokov sa výborne umiestnila aj Klára Rybárová dvakrát na piatej priečke.

Piešťanských vodných lyžiarov ešte čakajú otvorené majstrovstvá Slovenska, majstrovstvá Európy juniorov v Dnepropetrovsku na Ukrajine a končia majstrovstvami Slovenska na Sĺňave.

(lm)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava