Richard Vančo na akademických MS v Šanghaji piaty

Slovenský reprezentant vo veslovaní Richard Vančo si na akademických majstrovstvách sveta v čínskom Šanghaji nevybojoval medailové umiestnenie. V mužskom skifu ľahkých váh obsadil konečné 5. miesto, od pódia ho delilo od 6,03 s.

vanco
Slovenský reprezentant vo veslovaní Richard Vančo si na akademických majstrovstvách sveta v čínskom Šanghaji nevybojoval medailové umiestnenie. © FB Veslovanie

Zástupca Slovenskej technickej univerzity (STU) pochádzajúci z Piešťan po víťazstve v piatkovej rozjazde a 3. priečke v I. A/B-semifinále od začiatku nedeľňajšieho A-finále, v ktorom sa rozhodovalo o umiestnení na 1. – 6. poste, figuroval na zadných pozíciách. Po 500 m bol šiesty, po polovici dvojkilometrovej trate sa posunul na 5. stupienok, z neho sa už vyššie nedostal a udržal si až do cieľa. Najrýchlejším skifárom ĽV bol Harrison Stuart Somerville z Nového Zélandu.

Dvadsaťštyriročný Piešťanec Vančo získal v rovnakej disciplíne na júlových IV. európskych univerzitných hrách v portugalskej Coimbre zlatú medailu.

(sita)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín