Parkovanie na úkor zelene

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 11. augusta 2018, 10:00

Situácia s parkovaním na najväčšom piešťanskom sídlisku Adam Trajan už roky volá po riešení. Keďže komplexné riešenie problému parkovania neexistuje a je to beh na dlhé trate, mesto sa snaží aspoň na niektorých miestach uľahčiť vodičom situáciu budovaním nových parkovacích miest. Tým však musí ustúpiť zeleň.

Výrubu dlhoročnej zelene došlo 30. júla. Obyvatelia bytoviek sa na jednak sťažujú, že neboli o výrube či výstavbe parkoviska informovaní, zároveň požadujú vysadiť náhradnú zeleň. © Igor Blaško

Kým jedna skupina obyvateľov žiada čím ďalej, tým viac nových parkovacích miest, druhá skupina hromží nad výrubom stromov pred ich výstavbu. Takáto situácia nastala aj na ulici M. Bela, kde mesto chystá 53 parkovacích miest. Skupina vodičov sa ani nestihla tešiť z rozhodnutia mesta, lebo ďalší obyvatelia sa už sťažujú na výrub.

Beáta Palkechová z odboru dopravy na Mestskom úrade v Piešťanoch je už na takého reakcie zvyknutá. „Občania si musia uvedomiť, či parkovanie alebo stromy. Nedajú sa postaviť nové parkovacie miesta bez toho, aby tomu neustúpilo pár kríčkov a stromov,“ hovorí.

Takýto scenár totiž mesto zažíva zakaždým, keď vyčlení nejaké financie na výstavbu nových miest pre automobily. Podľa úradníkov problém so zeleňou na sídlisku vôbec nie je akútny. Aj pri výstavbe pár desiatok miest zostáva na sídlisku stále dostatok zelene. Odporcovia nových parkovísk však môžu už byť spokojní. Toto sú podľa vyjadrenia mesta posledné parkovacie miesta, ktoré sa zriaďujú na sídlisku Adam Trajan.

Daniela Serišová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava