Útulkáčom v lete pomôžete aj darovaním uterákov

  • Kultúra a spoločnosť / Príroda
  • 9. augusta 2018, 18:00

Horúčavy posledných dní trápia nielen ľudí, ale aj zvieratá. Tropické teploty musia prečkať aj psy v piešťanskom útulku, kde opäť nastali takzvané „letné“ opatrenia.

Tento malý fešák je jedným z najnovších útulkáčov. © Útulok Piešťany

Až kým sa neochladí, pracovníci psíkov z útulku na venčenie nevydávajú. Mohli by sa prehriať, dehydrovať, utrpieť šok a následky by boli vážne. A tak im v týchto teplách pravidelne dopĺňajú čerstvú vodu, ponúkajú im bazéniky na osvieženie, ba dokonca sú nad kotercami namontované ostrekovače, ktoré zvlhčujú a ochladzujú priestor, kde štvornohé chlpáče trávia čas.

Napriek tomu, že prechádzkou psíkom teraz nepomôžete, podať pomocnú ruku môžete inak. V útulku je nedostatok posteľnej bielizne, plachiet, uterákov, sacích podložiek pre šteňatá, čistiacich prostriedkov, ako je Savo, Fixinela. Nenoste však periny, matrace ani vankúše. Tie psy trhajú a pracovníci ich nemajú kde uskladniť.

Zvýšenú pozornosť venujte aj svojim zvieratám. Najdôležitejšie je zabezpečiť im pitný režim a chrániť ich pred priamym slnkom. V žiadnom prípade nenechávajte zvieratá samy v aute, ani na chvíľu. Čo najviac sa ich transportu vyhýbajte. Nepriväzujte psov na dvore ani pred obchodom. A ak ich chcete ochladiť, je potrebné to robiť postupne. Začnite od labiek.

Ak aj nechováte zvieratá, nič nepokazíte tým, ak necháte na dvore misku s vodou. Poďakujú sa vám všetky okoloidúce a okolo letiace zvieratá, ako napríklad mačky, ježkovia, ale aj vtáky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela