Občanom na „Pribinke“ rozkazuje ceduľa na fasáde budovy!

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 9. augusta 2018, 12:00

Išli ste do kasína na Pribinovu ulicu? Možno nie, ale ak áno, jedno parkovacie miesto z deviatich existujúcich je tam možno vyhradené aj pre vás. Hovorí o tom tabuľa pripevnená na fasáde budovy. Ste ale občan, ktorý na Pribinovej býva a po práci idete domov, máte smolu. So svojím autom nikde blízko nezaparkujete.

Zaparkovať na Pribinovej ulici po príchode z práce je pre obyvateľov bytového domu nemožné. (Autor: vd)

A tak rozhorčený uvažujete, či si tiež na fasádu bytového domu nepriskrutkujete rovnakú tabuľku, ako má kasíno. Aj k takýmto myšlienkam dospela rozhorčená obyvateľka tejto ulice.

Na poslednom zasadaní mestského zastupiteľstva sa Anna Váryová o tomto probléme vyjadrila pred predstaviteľmi mesta i poslancami. Piešťanci ju poznajú ako dlhoročnú učiteľku v materskej škole, ktorej manžel Ľubomír je aj napriek svojmu hendikepu – strate zraku uznávaným učiteľom hry na gitare a zakladateľom Piešťanského dixielandu. Aby sa mohol bezpečne pohybovať aj bez vodiaceho psa, musí si vziať na pomoc bielu paličku. Nemá vo zvyku reptať ani sa domáhať nijakých špeciálnych výhod.

Jeho manželka však už rok apeluje na mesto, aby riešili vážnu situáciu s parkovaním na Pribinovej ulici. Podľa jej slov, keď sa vracia domov z práce, nie je možné, aby tam našla voľné miesto. Je pripravená za miesto si aj zaplatiť. Sťažovala sa u Beáty Palkechovej z oddelenia stavebných služieb a rozvoja mesta, potom svoju sťažnosť zadupľovala u prednostu Eduarda Strapatého, a keď sa nijakej odozvy nedočkala, oslovila aj viceprimátora Martina Vala.

Stále nič. Pretože parkovacie plochy v úzkej uličke používajú aj lekári, tiež návštevníci a zamestnanci hotela City a samozrejme, i návštevníci kasína, je nemožné nafúknuť priestor. Možné je iba obmedziť používanie parkovacích plôch. Ale komu? Občanom, ktorí tam bývajú! Tak to spravilo napríklad kasíno, ktoré na to nemá právo ani povolenie mesta. Ak by malo, muselo by tam byť totiž oficiálne dopravné značenie.

(vd)

Kasíno si inštalovalo na budovu svoju tabuľku. Môžu si takúto dať na fasádu aj obyvatelia?
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel