V Chtelnici korunovali Máriu Teréziu

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 8. augusta 2018, 16:00

Areál kaštieľa v Chtelnici sa stal v sobotu 4. augusta dejiskom druhého ročníka Tereziánskych slávností. Podujatím si obec i dobrovoľníci z Občianskeho združenia Zámok Hlohovec pripomínajú návštevu panovníčky v roku 1775, keď kaštieľ vlastnili hlohovskí Erdödyovci.

Nádvorie kaštieľa po roku navštívila cisárovná. (Autor: gak)

V rámci programu slávností mohli návštevníci vidieť ukážky z korunovácie Márie Terézie za uhorskú kráľovnú, taktiež sa zabaviť pri hudobných vystúpeniach a predstaveniach bábkového divadla. Pre deti bola pripravená zmes starodávnych atrakcií, pre starších zas prichystali bohatú ponuku tovaru remeselníci. Podujatie navštívil aj trnavský župan Jozef Viskupič, ktorý v príhovore vyzdvihol snahu obce i OZ zachovať kaštieľ i tradície pre budúce generácie. Zábava pokračovala až do noci s piešťanskou kapelou Váh River Band.

(gak)

Gašparkov a bábok bolo v Chtelnici neúrekom.
Zábavou pre deti bolo aj zvládnutie rytierskej školy.
Okrem divadla sa návštevníci zabávali aj pri dobrej muzike.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav