Hasiči likvidovali roj sršňov

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 7. augusta 2018, 12:00

Predstavte si, že prídete domov z dovolenky, chcete sa vybaliť, pohodlne usadiť, večer zažnúť svetlo a zrazu vám nad hlavami začne krúžiť roj sršňov. Uhniezdil sa rovno nad vašou spálňou, v strešnej izolácii. Noví nájomníci sú nebezpeční. A tak zavoláte na pomoc hasičov. Toto sa stalo vo Vrbovom, od náletu sršňov oslobodili mladú rodinu odvážni dobrovoľní hasiči.

Dvaja príslušníci DHZ Vrbové zachránili rodinu od náletu sršňov.Sršne sa usadili pod izoláciu rovnej strechy. © FB DHZ Vrbové

Dvaja členovia DHZ sa ochránili odevmi proti hmyzu a za pomoci záhradného vysávača a spreja hniezdo zlikvidovali. „Hasiči dali preč aj osie hniezdo, bolo dlhé asi dvadsať centimetrov. My sme sa tam nedostali a veru ani neodvážili podísť bližšie,“ uviedla domáca pani. Hoci nevie, či sa rodina zbavila všetkých sršňov, bola hasičom nesmierne vďačná za ich odvahu aj rýchly zásah.

Nebol jediný tohto druhu vo Vrbovom. Ba spomenula si aj na prípad, keď istému známemu stavbári pozabudli dať pri zatepľovaní domu lišty a myši mu zožrali polystyrén, ktorý mal chrániť dom proti mrazu. Iná rodina, ale v Piešťanoch, zasa riešila potkana, ktorý sa jej prehrýzol cez betónové základy až pod dlážku v obývačke. Skapal tam a bolo to nie príliš voňavé. Museli rozobrať celú palubovku, pričom poisťovňa im odmietla zaplatiť, veď proti zápachu dom poistený nie je.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek