V. Kostoľany povedie nový tréner

  • Šport / Futbal
  • 6. augusta 2018, 12:00

Vo Veľkých Kostoľanoch nedopadla minulá sezóna vo štvrtej lige severozápad podľa predstáv. Nepresvedčivé výkony a nedostatok bodov znamenali, že mužstvo vedené Ľubomírom Chudým zostúpilo do nižšej súťaže.

Andrej Adamčík naposledy viedol Vrbové, teraz zasadne na lavičku Veľkých Kostolian. © Ján Král

Pred štartom ligového ročníka 2018/2019 nahradil Chudého vo funkcii Andrej Adamčík. Štyridsaťtriročný tréner naposledy viedol Vrbové. V minulosti už vo Veľkých Kostoľanoch pôsobil. Na starosti mal kategóriu žiakov.

„Po dlhých rokoch sme zmenili trénera. Mužstvo nebolo zlé, ale psychicky potrebovalo nejakú zmenu, aby sa hráčom vyčistili hlavy a začali hrať to, na čo majú. V tomto môže byť Andrej Adamčík prínosom,“ uviedol Martin Lopatka, funkcionár klubu.

Nový kouč bude mať za úlohu dostať mančaft na popredné priečky tabuľky piatej ligy. V prípade, ak by Veľké Kostoľany 5. ligu vyhrali, logicky by mali právo postúpiť vyššie. Týmto smerom sa však zatiaľ v klube nepozerajú.

„Uvidíme, čo bude po jesennej časti. Zatiaľ je naším cieľom pohybovať sa vpredu, hrať kvalitný futbal, aby sme lákali ľudí. Myslím si, že pre finančnú situáciu si momentálne štvrtú ligu nemôžeme dovoliť,“ objasnil Lopatka.

Niekoľko zmien nastalo aj v kabíne. S mužstvom sa rozlúčili Ján Gábriš (Červeník), Marko Virág (Vrbové) a Dávid Hlavatovič (Jaslovské Bohunice).

Opačným smerom prišla trojica Michal Kinči (Žlkovce), Peter Jankovič (Pečeňady) a Daniel Janega (Svätoplukovo). Posledný menovaný sa vrátil do klubu, v ktorom vyrastal.

Menoslov nových futbalistov by sa mal v najbližších dňoch rozšíriť. V klube sa zaujímajú ešte o dvojicu hráčov.

Veľké Kostoľany hlásia zmenu aj v mládežníckych sekciách. Pre problémy s nedostatkom hráčov spojili kategórie žiakov a dorastencov so susednými Pečeňadmi.

Patrik Mitas, Trnavský hlas

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila