Piešťanským Čajkám sa podarilo získať talentovanú Martinu Dovčíkovú

Družstvo Piešťanských Čajok rozšíri talentovaná rozohrávačka Martina Dovčíková. Odchovankyňa basketbalu v Spišskej Novej Vsi sa s klubom dohodla na viacročnej zmluve a mala by patriť k budúcnosti klubu z kúpeľného mesta.

cajky dovcikova
Družstvo Piešťanských Čajok rozšíri talentovaná rozohrávačka Martina Dovčíková. (Autor: Laco Duračka)

Stále len pätnásťročná, 182 centimetrov vysoká hráčka je aktuálne členkou kádra slovenskej basketbalovej reprezentácie do 16 rokov, ktorá sa pripravuje na turnaj B – kategórie majstrovstiev Európy v Podgorici. Spoznať prostredie v Piešťanoch prišla už počas júnového tréningového kempu Čajok a do spoločnej prípravy s družstvom sa zapojí po návrate z reprezentácie. „Po skončení základnej školy som sa musela rozhodnúť kam na strednú školu a keďže sa chcem ďalej venovať basketbalu na 100 %, rozhodla som sa prijať ponuku Piešťanských Čajok. Je to klub, ktorý chce dlhodobo pracovať s mladými hráčkami, sú tu výborne podmienky, má ambície v slovenskej extralige aj v zahraničných súťažiach. Páči sa mi prístup a práca trénera, počas tréningového kempu sme si so spoluhráčkami porozumeli a budem sa snažiť od nich získavať skúsenosti. Očakávam, že budem basketbalovo napredovať, a že postupne zvládnem prechod z mládežníckeho do ženského basketbalu. Viem, že si budem musieť vybojovať svoje minúty na ihrisku a taktiež dúfam, že s babami vytvoríme dobrý tím,“ povedala M. Dovčíková, ktorá bude okrem hrania basketbalu študovať aj na piešťanskom gymnáziu Pierra de Coubertina.

S angažovaním mladej rozohrávačky je spokojný aj tréner Piešťan Richard Kucsa, ktorý novú akvizíciu dlhodobo sledoval v mládežníckych kategóriách. „Sme radi, že sme tento mladý talent získali do nášho klubu. Naším cieľom je jej postupná adaptácia do ženského basketbalu. Prináša si výborné základy zo svojho materského klubu. Veríme, že pracovitosť a cieľavedomosť, ktorú získala jej postupom času pomôžu k hráčskemu a osobnostnému rozvoj v našom klube.“ Podobne hovorila aj generálna manažérka Piešťanských Čajok Bronislava Borovičková: „Veľmi ma teší, že aj pri záujme iných klubov sa nám podarilo Martinu získať do Piešťan. Je to mladá talentovaná hráčka, ktorej nechýba cieľavedomosť a verím, že za pár rokov z nej bude líderka družstva. Predpoklady na to má.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela