Malé zastavenie a predsa veľká vec

  • Kultúra a spoločnosť
  • 6. augusta 2018, 10:00

Bežný letný júlový deň, bežné dopoludnie. V autobuse do nášho známeho kúpeľného mesta postretáme susedov i známych z dediny, každý cestuje za iným cieľom. Niekto vybavuje lekárov, vyšetrenia, sused ide na poštu alebo za inými službami. Veľa ľudí však ide na nákupy, veď v našom meste majú všeličo, ako vravievali naše staré mamičky.

Eva Dekanová z Bašoviec sa tešila zo stretnutia s herečkou Marínou Kráľovičovou. © archív E. Dekanovej

Ja stíham mestskú dopravu a z centra mesta sa náhlim do nemocnice. V mysli mi behajú myšlienky, čo ešte vybaviť. Zamyslene zdvíham oči a zaletia mi na známu tvár z obrazovky. Tá v umeleckom postoji, ale prirodzenom, sa fotí s náhodným okoloidúcim a zrazu som v objektíve i ja. V priateľskom objatí s milou a očarujúcou dámou Máriou Kráľovičovou – divadelnou divou, ktorá podáva skvelé výkony na doskách javiskových divadiel i na televíznych obrazovkách.

Krátke ťuk a nádherný záber je na svete. Ja sa vzápätí dozvedám, že známa herečka znova trávi letné dni, ako po mnohé roky, v našich kúpeľoch. Milé zákutia kúpeľných parkov plných zelene, jazierok s leknami a čajok, ktoré sa vznášajú nad Skleným mostom. Zázračné piešťanské bahno je najznámejšou procedúrou, nielen tú, ale aj iné si pochvaľuje naša herecká hviezda. Naše mestečko jej akosi prirástlo k srdcu.

Nielen jej, pretože v kaviarničkách a na prechádzkach sa mihnú mnohé herecké osobnosti, ktoré tu trávia horúce letné dni. Bežný kúpeľný doping, viem však, že každý na to nemá. Niekto čas, niekto financie, vždy sa niečo nájde, prečo nie. Možno prechádzka, krátke posedenie na kúpeľnej terase alebo zvýhodnený balíček kúpeľných procedúr a zázrak je na svete. Úsmev na tvári, taký istý, akým žiari tvár Márie Kráľovičovej. Úsmev šťastia, radosti a nádeje. Stačí ozaj len malé zastavenie a uvidíme bežné veci, ktoré sú také nádherné.

Eva Dekanová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava