Hudobný tip: RICO NASTY – RAGE (skladba)

  • Kultúra a spoločnosť / Hudba
  • 5. augusta 2018, 20:00

V rubrike predstavujeme albumy, ktoré stoja za vypočutie. Či už ide o známe, neznáme, či neprávom prehliadané tituly, vždy sa snažíme nachádzať svojské, unikátne odklony od bežnej produkcie.

© Rico Nasty Youtube

Cardi B, M.I.A., ak zájdeme hlbšie, tak Tommy Genesis, Princess Nokia alebo Killavesi. Ženská repová scéna nadobúda čím ďalej, tým silnejšie a sebaisté kontúry. Dôkazom je aj tvorba ďalšej ženskej reperky Rico Nasty, ktorá tento rok vydáva nový, v poradí už šiesty mixtape Nasty, zlievajúci sa s formátom „plnohodnotného“ štúdiového albumu (ako to už je v súčasnom rape zvykom).

Podobne ako v nových singloch Tommy Genesis dominuje aj v tvorbe Rico Nasty výbojný a temný trapový zvuk poháňaný demolačnými basovými linkami. V prípade Rico v ešte konfliktnejšej forme vďaka jej priamočiaremu prejavu, ktorý v kombinácii s vizuálom jedného z jej najnovších videoklipov k skladbe Rage pripomína najmä analógiu k vlne hardcorovej a thrash metalovej hudby spred tridsiatich rokov. So strihom, kvalitou a tónovaním obrazu sa narába podobne surovo ako vo videoklipoch Dannyho Browna. Rico v čiernom tope a nohaviciach ako vypožičaných od goth scény frázuje bezmála militantným štýlom burcujúce, odhodlané verše.

Nech dáme novú nahrávku Rico a najmä skladbu Rage, ako jej najvýraznejšieho zástupcu na streamovacích sieťach do kontextu s akoukoľvek časťou repovej scény, vyjde nám z nej ako zjavenie. Ostré, atakujúce, nekompromisné, sarkastické… áno, takto znie hard-core punk súčasnej dospievajúcej generácie.

Michael Papcun

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav