Deti pátrali po histórii Vrbového

  • Spravodajstvo / Región
  • 5. augusta 2018, 12:00

Deti vo Vrbovom sa toto leto iste nenudia. Tamojší parlament mladých má totiž za sebou tretí táborový turnus. Animátorom sa podarilo zabaviť už desiatky detí a po Tajomstve šikmej veže a tábore Pohoďák sa tentoraz deti od 23. do 27. júla zmenili na Vrbovských pátračov

Deti si opäť užili skvelý týždeň s animátormi. © archív Dušana Saba

Pátračmi sa stalo 21 ratolestí vo veku od 5 do 13 rokov a spolu sa počas piatich dní zabávali na súši i na vode. Od pondelka ich čakali pripravené spoznávacie hry a práca v tímoch. Tento rok si deti vymysleli názvy tímov ako Ohnivé oči, Piráti z Vrbového, Strašidielka a Pokladoví lovci. A nielen to! Vymysleli si aj svoje pokriky, ktoré opakovali každé ráno pri rozcvičke.

Minulý týždeň nechýbal už tradičný a obľúbený výlet do zábavného areálu v Bratislave, kde sa všetci vyjašili dosýta. Pátrači však, ako už z názvu vyplýva, najmä hľadali poklad. Spoznávali tiež históriu či súčasnosť Vrbového pomocou otázok, ktoré dostali, a museli osloviť občanov v meste, aby im pomohli. Zaujímavé tiež bolo, keď nakreslili sloníka, dokonca ho aj imitovali. Napokon v piatok tábor ukončili na letnom kúpalisku v Myjave.

O tri týždne animátori z Vrbového pripravujú ešte posledný tábor – Prázdninový telkáč.

 (ds/am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel