Cieľ sú dve percentá z rozpočtu na šport

  • Šport / Ostatné športy
  • 5. augusta 2018, 10:00

Asociácia športových klubov Piešťany (AŠK PN) načrtla svoje primárne ciele na kalendárny rok 2019. Za jednu z priorít si športové kluby stanovili zvýšenie priamej podpory klubov zo strany mesta, najmä podpory pre športujúcu mládež, ale i podpory športu pre ostatné skupiny obyvateľstva. Tá by mala byť podľa nich na úrovni dvoch percent z celkového rozpočtu mesta.


Prvou akciou, na ktorej sa AŠK Piešťany podieľala, bola júnová Cesta rozprávkovým parkom. (Autor: archív HK Havrani)

Ako uvádza AŠK PN na svojej webovej stránke, šport je nesmierne dôležitý pre zdravý telesný a duševný vývoj detí a ostatnej populácie a mesto Piešťany túto oblasť z verejných financií podporuje nedostatočným spôsobom. Rovnako dôležitá je pre mesto propagácia, ktorú mu športovci robia na všetkých úrovniach.

AŠK PN chce ako zástupca športových klubov viesť s radnicou intenzívny dialóg na tému koncepčnej podpory športu. V súčasnosti pripravujú materiály a argumenty, o ktoré chcú oprieť svoje požiadavky. Keďže rozpočet na budúci rok sa začína tvoriť už v nasledujúcich týždňoch či mesiacoch, bude zaujímavé sledovať, ako sa k tejto celospoločenskej téme postavia zástupcovia mesta a akým smerom sa bude uberať oblasť športu v Piešťanoch.

V auguste (22. 8.) sa bude konať Kongres Asociácie športových klubov v Piešťanoch, na ktorom okrem iného budú zvolení členovia výkonného výboru, dozornej rady a prezident združenia. Tí následne otvoria dialóg na tému podpory športu, korektne, výstižne a najmä podložený argumentáciou. Cieľom rokovaní bude hľadanie konsenzu v oblasti športu, rozvoja infraštruktúry a nastavanie koncepcie rozvoja športu po všetkých stránkach.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel