5 vecí patriace k letu z DOMOSS-u teraz najvýhodnejšie

  • Inzercia
  • 5. augusta 2018, 11:00

Bez čoho si neviete predstaviť leto? Bez vody? Bez opaľovania? Bez dlhých letných večerov a grilovačiek? Alebo bez klimatizácie? Každý z nás má inú predstavu o veciach, ktoré mu nesmú chýbať doma, na chalupe či v záhrade. Čo však patrí medzi správnu základnú letnú výbavu? Odborníci z DOMOSS-u pre vás vybrali päť základných vecí.

Využite posezónne zľavy a ušetrite peniaze. © pixabay.com

1.GRIL

K správne pohodovej atmosfére neodmysliteľne patrí grilovanie na terasách, záhradách, ale aj na balkónoch. Ak si neviete vybrať medzi klasickým, elektrickým alebo plynovým grilom, stačí sa pozrieť na základné rozdiely.

Klasický gril stále patrí medzi obľúbené vďaka spojitosti s ohňom, ktorý necháva špecifickú chuť na jedle. Elektrický gril sa hodí, ak pripravujete viac druhov jedál alebo pripravujete párty na balkóne apartmánu či domu. Plynový gril je tiež dosť pomerne obľúbený, hodí sa na rýchlu a jednoduchú prípravu jedál. Je však oveľa náročnejší na udržiavanie ako klasický či elektrický, keďže pred a po každom grilovaním musíte skontrolovať prívod plynu. Každý grilmajster by mal mať vo svojej výbave aj špeciálne čistiace prostriedky a nástroje.

2.BICYKLE

Nezáleží, či sa bicyklujete po meste, cyklistických chodníkoch alebo v horách, základom je mať dobrý bicykel, s ktorým sa dostanete na ľahko aj ťažko dostupné miesta. Výber bicyklov je široký od mestských, horských až po novinku – elektrobicykle. Pri správnom výbere bicykla by ste mali myslieť, na aký účel ho potrebujete, pre koho ho vyberáte. Pri deťoch je dobré si pamätať, že bicykel s nimi bude niekoľko rokov „rásť“, preto by mal mať nastaviteľnú sedačku i riadidlá. Vedeli ste, že bicyklovaním prispievate k ochrane životného prostredia, keďže výmenou za auto spaľujete nie benzín či naftu, ale spotrebujete svoju energiu a zároveň preskúmate svoje okolie. Okrem toho si predĺžite život, zlepšíte stav svojich kĺbov, pozdvihnete si náladu a utužíte kamarátske vzťahy.

TIP: Vyskúšajte si e-bike u nás v DOMOSS-e.

3.KOSAČKY

Udržiavanie záhrady je počas leta náročnejšie ako v ostatných ročných obdobiach. Je potrebné polievať ráno, ale aj večer. Elektrické kosačky sú cenovo výhodnejšie, ľahké, tiché a ekologické. Nevýhodou je fakt, že sú menej výkonné a musia sa napájať. Benzínové kosačky sa hodia hlavne na veľké trávnikové plochy. Trávu sekajú rýchlejšie vďaka vysokému počtu otáčok, na druhej strane sú veľmi hlučné a vypúšťajú do okolia splodiny. Líšia sa aj od spôsobu techniky štartovania, môžu mať ručný štartér alebo elektrický. Akumulátorové kosačky sú veľmi ľahké, ekologické, bezdrôtové, no nedosahujú taký výkon ako benzínové či elektrické.

Novinkou sú však robotické kosačky, ktoré pokosia vytýčenú plochu samostatne. Na veľké plochy sa hodia aj záhradné traktory a ridery. Kosenie trávnika má oveľa viac benefitov, ako si viete predstaviť. Tlačenie kosačky má taký istý efekt ako hodina v posilňovni, vďaka čomu spálite až 1100 až 1480 kJ.

4.ZÁHRADNÝ NÁBYTOK

Žiadna záhrada, chalupa, terasa apartmánu či malý balkón sa nezaobíde bez letného sedenia. Kde by sme si potom vychutnávali pohár kávy s prvými slnečnými lúčmi, čítali knihu, oddychovali alebo rozoberali debaty pri pohári vychladeného drinku. Poznáme niekoľko druhov záhradného nábytku, líšia sa nielen využitím, použitým materiálom, ale aj účelom. Medzi základné druhy patria ležadlá, stoličky, stoly, hojdačky, ale aj záhradné sety. Drevené záhradné nábytky sú veľmi obľúbené nielen pre svoju dlhú trvácnosť v porovnaní s plastovými, ale aj pre estetické účely. Dôležité si je pamätať, že nábytok máme často vystavený priamemu slnku, preto je dobré ho sem-tam ošetriť špeciálnymi olejmi na drevený nábytok a počas zimy ho prekryť a uskladniť na suché miesto.

5.KLIMATIZÁCIA

V neposlednom rade je veľmi dôležitá výbava domov, bytov, apartmánov či kancelárskych priestorov. V neznesiteľných letných horúčavách, ale aj v tropických nociach je pobyt vo vychladenej miestnosti niekedy jediný spôsob, ako sa schladiť. Od účelu a veľkosti miestnosti si môžete vybrať z nástennej alebo mobilnej klimatizácie. Nástenná klimatizácia je obľúbená pre jednoduchú inštaláciu, údržbu a nízke náklady. Mnohé majú tepelné čerpadlo vzduch-vzduch, čo zabezpečuje cez leto ochladzovanie a počas zimy zasa vykurovanie. Nie všetky typy sú však vhodné na vykurovanie pri nízkych vonkajších teplotách. Výhody mobilnej klimatizácie sú ľahká manipulácia a možnosť prenesenia z jednej miestnosti do druhej. Správna klimatizácia by mala byť nastavená len o päť stupňov menej ako je vonku, aby organizmus nedostal šok z rozdielu teplôt.

Ak máte viac otázok s výberom správnej klimatizácie, vyberáte záhradný nábytok, neviete sa rozhodnúť nad novým grilom, bazénom alebo uvažujete o kúpe bicykla, navštívte OC DOMOSS na Bratislavskej ceste. Naši odborníci vám poradia s výberom a ušetrite počas POSEZÓNNEHO VÝPREDAJA.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila