Piešťanskí hádzanári odštartovali prípravu so 16 hráčmi

  • Šport / Hádzaná
  • 4. augusta 2018, 12:00

Hádzanári MHK Piešťany v utorok 24. júla odštartovali prípravu na extraligovú sezónu 2018/2019. Na prvom tréningu v Diplomat aréne sa trénerovi Martinovi Nedorostovi hlásilo 16 hráčov, medzi ktorými už boli aj dve nové posily. Piešťanci budú trénovať trikrát do týždňa a pred začiatkom sezóny majú v pláne odohrať aj niekoľko prípravných zápasov.

V tréningu sa budú Piešťanci venovať kondično - herným činnostiam. © FB MHK

Príprava piešťanských hádzanárov potrvá až do začiatku súťaže. Prvý zápas v extralige odohrajú Piešťanci prvú septembrovú sobotu na palubovke Malaciek a prvý domáci duel čaká Piešťancov v nedeľu 9. septembra proti majstrovi z Tatrana Prešov. Dovtedy hádzanári z kúpeľného mesta absolvujú zhruba sedemtýždňový tréningový cyklus, ktorý nám priblížil tréner MHK Martin Nedorost: „Začali sme hneď v hale, takže sme vynechali tréningovú časť vo vonkajšom prostredí. Tréningy budú v kondično-hernej kombinácii s tým, že od tohto týždňa budeme trénovať trikrát do týždňa.“

V rámci prípravy majú MHK v pláne odohrať aj niekoľko prípravných zápasov, ktoré by ich mali preveriť pred extraligovou sezónou. „Zatiaľ máme dohodnuté zápasy v Modre (15.8.) a v Bratislave proti ŠKP (21.8.) a na ďalších termínoch a súperoch ešte pracujeme. Určite by sme chceli hrať aj nejaký prípravný zápas doma,“ pokračoval M. Nedorost.

Hádzanárov čaká sedemtýždňová príprava na extraligovú sezónu.

Na prvom tréningu sa trénerovi Piešťan hlásilo 16 hráčov. Káder MHK zasiahli oproti minulej sezóne len minimálne zmeny, no nie je vylúčené, že káder Piešťan ešte doplnia nejaké posily, na ktorých angažovaní intenzívne pracujú. „Mužstvo zostalo prakticky pokope, ako sme boli v minulej sezóne. Zatiaľ vypadli hráči, ktorí u nás minulý rok hosťovali z Topoľčian. Na prvom tréningu bolo 16 hráčov. Čo sa týka nových tvárí, pribudol z Hlohovca Laho a zo Šale Szapu. Na ďalších posilách pracujeme, chceli by sme ešte jedného brankára a spojku. Je to v štádiu rokovania,“ prezradil M. Nedorost.

S určitosťou možno povedať, že za Piešťany už nebude nastupovať bývalý reprezentant Martin Miženko, ktorý prijal ponuku pracovať v Topoľčanoch ako športový riaditeľ. Z rodiaceho sa mužstva má tréner Piešťan zatiaľ pozitívne dojmy a verí, že všetko bude pokračovať podľa predstáv. „Prvé prípravné zápasy ukážu, ako na tom sme a kde nás tlačí topánka. Myslím si, že káder sa zatiaľ rodí kvalitný. Verím, že to ukážeme aj v extralige.“ Po prvom týždni spoločnej prípravy je zaiste skoro hovoriť o ambíciách v najvyššej slovenskej hádzanárskej súťaži, kde budú Piešťanci nováčikom. „Až súťaž ukáže našu silu, veľa družstiev obmenilo kádre, takže ťažko niečo prognózovať. My sa potrebujeme v prvom rade zohrať a zamakať v príprave,“ zakončil Nedorost. Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav