Oheň zhltol stoh v Podolí, zasahovali Pobedimčania

Ani deväťtisíc litrov vody, ktoré použili pobedimskí hasiči pri požiari stohu slamy v obci Podolie, už stoh nemohli zachrániť. Požiar, ktorý vznikol pravdepodobne pred polnocou prvého augusta, narobil družstevníkom značné škody. Zhoreli im balíky slamy, ktoré si chystali na zimu. Na miesto sa dostavil aj predseda družstva Ján Gúčik. Vzniklo podozrenie, že stoh niekto zapálil zámerne.


Hasiči chladili prúdmi vody nakladač, rozoberal stoh. (Autor: DHZO Pobedim)

 Pobedimskí hasiči prišli na miesto udalosti po tom, čo im požiar nahlásili náhodní okoloidúci. Hasili C prúdom aj lafetovým, na miesto prišli aj profesionáli z Nového Mesta nad Váhom.  Ukázalo sa ale, že stoh už nezachránia, preto hasiči robili všetko preto, aby sa požiar nerozšíril ďalej. Veliteľ zásahu nariadil rozoberanie stohu.  V obrovskej páľave ochladzovali členovia DHZ Pobedim nakladač, monitorovali okolie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav