Koniec hokejovej dvadsiatky zlikviduje aj piešťanský hokej?

  • Hokej / Šport
  • 3. augusta 2018, 09:00

Projekt slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov HK Orange 20, ktorý mal v posledných sezónach sídlo v Piešťanoch, by sa od nasledujúcej sezóny mohol zlúčiť s tímom najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy MsHK Žilina. Informovalo o tom sobotňajšie vydanie denníka Šport.

Projekt HK Orange 20 by sa mohol z Piešťan presunúť do Žiliny. © sita

Projekt centralizovanej prípravy reprezentačnej „dvadsiatky“ funguje od roku 2007. Prvých päť rokov sa mladí reprezentanti pripravovali v Púchove, v rokoch 2012-2016 bola domovom „dvadsiatky“ Bratislava a uplynulé dve sezóny strávil tím v Piešťanoch, odkiaľ podľa Športu mieri do Žiliny. Na severe Slovenska by mohli mladíci utvoriť s tamojšími „vlkmi“ spoločné družstvo, ktoré by viedli kouči Ernest Bokroš s Pavlom Paukovčekom.

Trénera žilinských vlkov Paukovčeka podľa Športu táto informácia šokovala. „Ak by k zlúčeniu klubov naozaj došlo, musel by som sa podriadiť vyšším záujmom a stať sa kolegom Ernesta Bokroša. Ten by mal zrejme na starosti časť hráčov z dvadsiatky, ja žilinských hokejistov,“ uviedol Paukovček.

Zlúčenie „20“ a žilinského klubu môže vyvolať vlnu nesúhlasu u iných účastníkov Tipsport ligy. So zmenou pôsobiska „20“ nie je stotožnený ani konateľ piešťanského klubu ŠHK 37 Piešťany a prevádzkovateľ tamojšieho zimného štadióna Jaroslav Lušňák. „Ak by sme od apríla vedeli o týchto plánoch, dokázali by sme sa lepšie pripraviť. Ak sa potvrdí presun do Žiliny, bude to pre nás likvidačný zásah,“ priznal pre Šport J. Lušňák.

(sita)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela