Cyklisti s dvomi medailami na Turčianskych okruhoch

  • Šport / Ostatné športy
  • 2. augusta 2018, 18:00

Na trojdňových etapových pretekoch pod názvom Turčianske okruhy sa zúčastnili aj cyklisti z CK Piešťany, ktorí si počínali tradične úspešne.

Piešťanskí cyklisti opäť na stupňoch víťazov. © archív M.T.

V piatok 20. júla bol na programe prológ so štartom v obci Horný Kalník. Dĺžka prológu bola päť kilometrov s kilometrovým kopcom. Štart bol povolený len na bicykli určenom pre preteky jednotlivcov s hromadným štartom. Miloš Gežo a Peter Rihay skončili štvrtí, Dominik Tábora tretí a Milan Tupý druhý.

V sobotu pokračovali preteky prvou etapou na trati Horný Kalník – Turčianske Jaseno – Záborie – Dražkovce – Tomčany – Martin – Dražkovce – Dolný Kalník – Horný Kalník. Dĺžka okruhu bola 12,2 kilometra. Tupý obsadil druhú priečku, Tábora skončil tretí, Gežo a Rihay skončili na piatych miestach.

Druhá etapa sa šla v nedeľu na trati Jasenská dolina – Turčianske Jaseno – Belá-Dulice – Necpaly – Belá-Dulice – Jasenská dolina. Dĺžka okruhu bola 15 km, nachádzali sa tam dve kilometrové stúpania a jeden prudký zjazd, kde cyklisti dosahovali rýchlosť vyše 80 km/h. V tejto etape sa najviac darilo Tupému, ktorý skončil druhý, Tábora bol tretí, Rihay piaty a Gežo siedmy.

Konečné poradie sa stanovilo súčtom všetkých troch časov. Na stupne víťazov sa tentoraz postavili len Tupý, ktorý skončil na druhom mieste, a Tábora, ktorý obsadil tretiu priečku.

(mt/th)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín