Rebeka Mikulášiková chce do novej sezóny vstúpiť naplno

  • Šport / Basketbal
  • 1. augusta 2018, 16:00

Basketbalové reprezentantky Slovenska obsadili pred necelými dvomi týždňami na majstrovstvách Európy hráčok do 20 rokov v Šoproni 15. miesto a zostúpili do B-kategórie kontinentálneho šampionátu. Všetko mohlo byť inak, keby nechýbala v kádri jedna zo súčasných najtalentovanejších slovenských dievčat pod košmi, pivotka Piešťanských Čajok, Rebeka Mikulášiková.

Pivotka Piešťanských Čajok patrí k najtalentovanejším hráčkam Slovenska. © Ladislav Duračka

Platí to nielen preto, že jej absenciu spomenul ako jednu z príčin neúspechu tréner Juraj Suja. Pivotka Čajok sa totiž vlani predstavila už aj medzi ženami Slovenska na ME v Česku a ozaj mohla byť teraz oporou dvadsiatky.

Z prípravy aj účasti na ME sa však ospravedlnila. „Takmer celú uplynulú sezónu som sa trápila s pravým kolenom, ktoré mi práve v júli pred rokom operovali,“ vysvetlila nám svoj zdravotný problém 190 centimetrov vysoká basketbalistka, ktorá sa pod koše vrátila v decembri 2017. Najmä preto odohrala iba časť stretnutí Čajok v uplynulom ročníku najvyššej slovenskej súťaže. „Po sezóne som musela dať prednosť doliečeniu kolena. V súčasnosti sa predovšetkým venujem spolu s fyzioterapeutom cvikom a tréningovému plánu, ktorý mi zostavil kondičný tréner Marek Mikletič,“ uviedla Rebeka Mikulášiková.

Stihne najbližšiu sezónu? „Rada by som 8. augusta vstúpila do prípravy Čajok naplno. Bez toho, aby som musela žiadať nejaké úľavy,“ zdôraznila odhodlane aj optimisticky rodáčka z Nitry, ktorá oslavuje v posledný júlový deň 19 rokov, čo znamená, že má ešte pred sebou najvýznamnejšiu časť solídne rozbehnutej športovej kariéry. Ak v nej bude môcť pokračovať bez zdravotných ťažkostí, tak zaiste oprávnene zaklope opäť aj na dvere ženskej reprezentácie, ktorej už chýba v kvalifikácii iba veľmi málo k postupu na záverečný turnaj ME 2019.

zdroj: denník Šport

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela