Radosť priniesol len postup do 3. predkola Ligy majstrov

Viac ako 17-tisícová kulisa videla na Štadióne Antona Malatinského v Trnave snahu hostí zvrátiť nepriaznivý stav z Varšavy, kde Spartak senzačne zvíťazil 2:0 a odolávanie domácich silnejúcemu tlaku Legie, ktorý vyvrcholil po hodine hry. Konečný rezultát aj po víťazstve hostí bol však v prospech Spartaka, ktorý má už teraz istú účasť v play off Európskej ligy. O šancu zahrať si v Lige majstrov musí ešte zvládnuť zápas s pravdepodobným súperom – Crvenou Zvezdou Belehrad.

spartak legia LM
Na snímke vpravo hráč Spartaka Erik Grendel a hráč Legie Iňaki Astiz. © Spartak.sk

O sile Legie nebolo pochýb ani deň pred zápasom, čo na tlačovke potvrdil aj tréner domácich Radoslav Látal. Proti súperovi však postavil dobrú taktiku, ktorá nútila hostí hľadať voľné miesta v krídelných priestoroch a spoliehať sa na zakončenie z centrov. Stred poľa patril Spartaku, no nevyužíval to vo väčšej ofenzívnej aktivite takmer voľného Slobodu, ktorý mal viac priestoru ako tretí útočník.

spartak legia LM
Domáci fanúšikovia vítali pred zápasom svojich hrdinov efektným choreom.

Ako prvý vyskúšal pozornosť hosťujúceho brankára Erik Jirka, ale jeho strela v 9. minúte mierila do jeho rúk. Oveľa väčšie vzrušenie spôsobil na druhej strane v 12. minúte kapitán domácich Boris Godál, ktorý zle trafil zbytočnú malú domov Matúša Čonku a takmer si dal vlastenca. V 14. minúte hostia rozdiahli hru cez Hlouška a jeho center zakončil Kanté hlavou vedľa brány Trnavy. O tri minúty neskôr brankára hostí opäť zamestnal Jirka, ktorému poslal kolmicu Tóth, no jeho strelu vyrazil Malarz na roh. Jirka sa blysol aj v 30.minúte v defenzívnych činnostiach, keď odvrátil na roh hrozbu z kopačky Hlouška.

spartak legia LM
Kantého hlavička v 14. minúte mierila vedľa.

Zlom v zápase nastal v 37. minúte, keď sa po druhej žltej karte zaslúžene porúčal z ihriska Vešovič. Začínajúcu sa presilovku mohli spartakovci využiť už o dve minúty neskôr, ale akciu Čonku nezakončil Egho podľa vlastných predstáv a po ňom o minútu neskôr zbabrali šance Grendel i Greššák. Hostia mohli za to trestať Trnavčanov v 42. minúte, ale Kantému v rozhodujúcej chvíli utiekla lopta za bránkovú čiaru.

spartak legia LM
Trnavčania ovládli stred poľa a hlavne v provom polčase boli bezchybní.

Do druhého polčasu nastúpila lepšie Legia, jej hráči boli pohyblivejší a dobre kombinovali. Domáci zas zbytočne kazili rozohrávku a hra sa čoraz častejšie presúvala pred šestnástku Spartaka. Tieto chyby umožnili Legii kopať v rozmedzí 10 minút päť rohov, pričom piaty premenili v jediný gól zápasu, keď si na centrovanú loptu na päťku medzi Godála a brankára Martina Chudého zbehol Iňaki Astiz a loptu zasunul do brány. Tlak hostí narastal a šance na druhý gól mali Kafú i Carlitos. Na druhej strane sa snažili odpovedať Grendel i Jirka, ale ich strely neboli nebezpečné.

spartak legia LM
Fanúšikova Legie hnali svojich dopredu aj pomocou nepovolených svetlíc.

Keď hostia naberali silu na záverečný tlak, zbytočne, no zaslúžene sa po druhej žltej karte porúčal z ihriska Antolič. Nemohúcnosť Spartaka v ofenzíve aj v presilovke o dvoch hráčov pokračovala, lebo vyrovnať či poslať Trnavu do vedenia mohli Vlasko, Egho i Greššák. V nadstavenom čase tak domáci tŕpli pri strelách Kantého či Carlita, ktoré, našťastie, z gólových pozícií išli vedľa brány. Napriek prehre vypukli na štadióne postupové oslavy, no Spartak bez typického zakončovateľa veľa vody nenamúti ani v európskych súťažiach, ani v domácej lige.

Spartak – Legia 0:1 (0:0)

Gól: 63. Iňaki Astiz. ŽK: Tóth, Vlasko – Vešovič, Antolič. ČK: 37. Vešovič po 2. ŽK, 85. Antolič po 2. ŽK. Rozhodovali: Reinshreiber – Krasikow, Hassan (všetci Izr.), 17.204 divákov.

Zostavy – Trnava: Chudý – Tóth, Godál, Čonka – Kadlec, Grendel (69. Miesenböck), Sloboda (76. Vlasko), Greššák, Rada – Jirka, Egho (90.+1 Hladík),  Varšava: Malarz – Wieteska, Iňaki Astiz, Pazdan (53. Carlitos) – Maczyňski (80. Hämäläinen) – Vešovič, Radovič (46. Cafu), Antolič, Hloušek – Kante, Kucharczyk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava