Vietor pozhadzoval stromy na Prašníku i v Banke

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 31. júla 2018, 14:00

Piešťanskí hasiči v uplynulom týždni zasahovali pri nehode kamiónu s diaľničnou patrolou, ošetrovali vodiča, čo sa prevrátil s autom v Krakovanoch. Hasili tiež požiar hospodárskej budovy v Piešťanoch i požiar trávy a porastu vo Veľkých Kostoľanoch. Odstraňovali tiež popadané stromy po silnom nárazovom vetre.

Minulý týždeň vietor zhadzoval stromy. © archív KR HaZZ Trnava

Na diaľnici D1 pri Bašovciach narazil v utorok 24. júla popoludní do diaľničnej patroly kamión. O jednu zranenú osobu sa najskôr postarali piešťanskí hasiči, potom záchranári. Hasiči okrem toho vykonali na vozidlách protipožiarne opatrenia, nehodu ohraničili kužeľmi a vytečené prevádzkové kvapaliny posypali sorbentom.

Na streche mimo cesty skončil minulý utorok svoju cestu v Krakovanoch vodič VW Passat. Mal šťastie v nešťastí, pri nehode sa len mierne zranil. Hasiči mu poskytli prvú predlekársku pomoc, jeho auto zabezpečili proti požiaru a potom pomohli odťahovej službe, ktorá sa o vozidlo postarala.

Na Tematínskej ulici v Piešťanoch sa v stredu 25. júla rozhorel starý stavebný materiál uložený v hospodárskej budove. S ohňom ešte pred príchodom hasičskej jednotky bojoval majiteľ budovy pomocou záhradnej hadice. Príslušníci HaZZ oheň dohasili vysokotlakovým prúdom vody.

S požiarom trávy a porastu bojovali vo štvrtok 26. júla podvečer vo Veľkých Kostoľanoch nielen piešťanskí hasiči dvoma vysokotlakovými prúdmi vody, ale aj dobrovoľní z Jaslovských Bohuníc a ich kolegovia z Veľkých Kostolian. Družstevníci oborávali pole a tiež sa aktívne zapojili do likvidácie požiaru. Ten sa aj vďaka spolupráci viacerých zložiek podarilo uhasiť. Plochu požiaru odhadli na dvetisíc metrov štvorcových.

Na Bratislavskej ceste v Piešťanoch sa na križovatke stala dopravná nehoda dvoch osobných motorových vozidiel značky Ford Focus a BMW. Obišlo sa to bez zranení. Hasiči vykonali na mieste potrebné opatrenia.

Na cyklotrasu okolo Sĺňavy sa v sobotu 28. júla zvalil strom. Bolo to dopoludnia, keď je už hať otvorená a cyklotrasu používajú ľudia na aktívny víkendový relax. Hasiči strom popílili a odpratali. Ďalší strom sa zrútil hneď na druhý deň, ale na cestu v obci Prašník. Aj tento hasiči odpratali.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín