Reklama nadovšetko

  • Editoriál / Blogy
  • 31. júla 2018, 09:00

Môj priateľ Jožko Čavojský je poslancom zastupiteľstva v Trnave. Vitálny sedemdesiatnik šéfuje vo svojom volebnom obvode a snaží sa pre svoje okolie urobiť čo najviac. A darí sa mu.

kopunek
Gabo Kopúnek © apt

Jeho jedinou chybičkou krásy je, že sa na zastupiteľstve rád počúva a zapája sa do diskusie k jednotlivým bodom programu aj vtedy, keď nemá čo k veci povedať.

Keďže je čas dovoleniek, absolvovanie rokovania piešťanského mestského zastupiteľstva prischlo mne. Okrem iných pozoruhodností som sa utvrdil v tom, že každé obecné či mestské zastupiteľstvo má svojho Jožka Čavojského. V prípade Piešťan je to poslanec Andrej Klapica. Nemám voči nemu nič osobné, no on svojimi dovetkami bol jednou z príčin, prečo sa priebeh zastupiteľstva zbytočne naťahoval.

Mnohí tvrdia, že brzdou je poslanec Tomáš Hudcovič. On je však iný prípad. Azda najlepšie jeho povahu vystihol poslanec Michal Hynek, keď v rozprave k úprave tohtoročného rozpočtu vyzval primátora, aby nechal na mestskom úrade vytvoriť oddelenie odborníkov na všetko a nech tam Hudcoviča zamestná.

Na piešťanskom zastupiteľstve, ktoré je výkladnou skriňou mestskej samosprávy, sa naozaj dejú čudné veci. Takmer každý sa tam oblieka do kostýmu Chrobáka Truhlíka a pretláča do pléna jednu múdrosť za druhou. Nie sú to však len poslanci, čo perlia a robia mestu nelichotivú reklamu. Aj vedenie mesta k tomu zavše pridá ruku k dielu. Čo mám na mysli, si môžete prečítať v komentároch na strane 2 a 3. Gabo Kopúnek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav