Spartakovci pred odvetou s Legiou v lige víťazne

  • Šport / Futbal
  • 31. júla 2018, 16:00

Po senzačnom pohárovom víťazstve vo Varšave čakal spartakovcov ligový zápas so Zlatými Moravcami. Rovnako ako v dueli so Senicou sa niesol v znamení nepremenených šancí. Rozdiel bol len v tom, že v domácej súťaži si aktuálni majstri vybojovali prvé tri body.

Ján Vlasko (vľavo) gólom zaklincoval Legiu na vlastnom štadióne, rozhodol aj o prvom víťazstve Spartaka v lige. © Lukáš Grinaj

Pred odvetou Ligy majstrov dostalo voľno viacero futbalistov. Medzi nimi Egho, Čonka, Greššák či Rada. Len na lavičke zostali Grendel so Slobodom. V bráne dostal príležitosť opäť Dobrivoj Rusov. Premiérovo nastúpili v aktuálnom ročníku od začiatku Lupták s Jansom.

Zverenci Radoslava Látala vlietli do stretnutia aktívne. O prvý strelecký pokus sa spoza šestnástky postaral Pekár, netradične hrajúci vedľa Tótha v strede zálohy. Po priťuknutí Vlaska mieril nad bránu. Zakrátko pohrozili i hostia. Banovič našiel dlhým centrom v šestnástke Brašeňa, ktorý chcel polostrelou prekvapiť Rusova. Ten mal ale všetko pod kontrolou. V 28. minúte sa v sľubnej príležitosti ocitol Miesenbock, pálil iba do Chovana. Odpoveď na seba nenechala dlho čakať. O štyri minúty neskôr rozohral Ďubek štandardku a v pokutovom území vyskočil najvyššie robustný Udeh. Jeho pokus tesne minul hornú konštrukciu brány. Ani jeden z brankárov vo výraznej permanencii nebol. Obe ofenzívy sa trápili vo finálnej časti, a tak sa do kabín odchádzalo za bezgólového stavu.

Po zmene strán urobil tréner Látal dve zmeny. Z ihriska zišli Pekár s Luptákom, nahradili ich Grendel a Dangubič. A práve druhý menovaný pripravil okamžite gólovú šancu Miesenbockovi. Legionár z Rakúska pálil zvnútra šestnástky do odkrytej brány. V poslednej chvíli však loptu zablokoval jeden z obrancov ViOn-u. Oveľa väčšiu príležitosť zahodil na opačnej strane Urgela. Po centri Dimitrijeviča hlavičkoval zblízka nad. Výstraha spartakovcom pomohla. Do zakončenia sa tlačili ešte viac. V 54. minúte napriahol z hranice pokutového územia Janso, brankárovi vypadol jeho pokus z rukavíc. Nepríjemne sa snažil dopraviť loptu do siete dorážajúci Dangubič, ale Chovana neprestrelil.

Krátko pred naplnením hodiny hry Udeh podkopol pri snahe o strelu v šestnástke Miesenbocka a rozhodca ukázal na biely bod. Zodpovednosť na seba zobral Vlasko a nedal Chovanovi žiadnu šancu – 1:0. Záverečnú dvadsaťminútovku odštartovali mužstvá s jednou šancou. Rusovovi pomohol stopercentný Godál, ktorý nedovolil napáliť loptu do brány Urgelovi. Na druhej strane rovnako nepochodil Janso po prihrávke striedajúceho Grendela. V záverečných minútach bolo rušno. Najprv sa blysol na dvakrát Rusov, ktorý výborným a obetavým zákrokom zabránil Dugovi na čiare vyrovnať. Chovana zamestnal z voleja Grendel.

„Samozrejme, tri body berieme všetkými desiatimi. Výkon určite nebol dobrý. Pred zápasom sme riešili problémy so zraneniami hráčov. Priznám sa, že niektorých som šetril. Je zložité dostať hráčov po Lige majstrov na zem. V hlavách majú utorkovú odvetu. Nikto sa nechcel zraniť, tie myšlienky tam sú. Nabádali sme ich k tomu, aby sme to zvládli. Prvé dejstvo nebolo vôbec dobré. Viazla nám kombinácia, rozohrávka, všetko chalanom trvalo. Po zmene strán hru oživili Grendel s Dangubičom. Strelili sme gól, čo nás teší. Zabudnime na to a tešme sa na utorok. Poďme si to užiť,“ povedal po zápase tréner Trnavy Radoslav Látal.

Spartak – ViOn 1:0 (0:0)

Góly: 61. Vlasko (11 m)

Žlté karty: – 56. Brašeň, 89. Duga

Rozhodovali: Somoláni – Vorel, Jánošík

Diváci: 3 815

Zostavy – Trnava: Rusov – Kadlec, Hladík, Godál (C), Janso – Tóth, Pekár (46. Grendel) – Lupták (46. Dangubič), Vlasko (79. Sloboda), Miesenbock – Jirka. Zlaté Moravce: Chovan – Dimitrijevič (80. Švec), Udeh, Banovič, Chren (C) – Duga – Orávik, Ďubek (67. Casado), Brašeň (67. Richtárech), Ewerton – Urgela.

Text a foto: spartak.sk

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava