Trnavčania chcú podať čo najlepší výkon

  • Šport / Futbal
  • 30. júla 2018, 14:00

Slovenský futbalový šampión FC Spartak Trnava odletel minulý pondelok o 10:00 z piešťanského letiska do Varšavy, kde nastúpil v utorok večer v úvodnom vystúpení druhého predkola Ligy majstrov 2018/2019 na ihrisku poľskej Legie Varšava. Duel na Štadióne poľskej armády mal výkop o 21:00, odveta v Trnave sa uskutoční v utorok 31. júla o 20:30.

Futbalisti nastúpia proti Varšave už zajtra.

„Andeli“ v prvom predkole kontinentálnej pohárovej súťaže číslo jeden prekonali bosnianskeho protivníka HŠK Zrinjski Mostar, ďalej prenikli po domácej výhre 1:0 a remíze vonku 1:1. V generálke na Legiu však v sobotňajšom stretnutí prvého kola nového ročníka Fortuna ligy prehrali v Senici 0:1.

Skúsenosťami s pôsobením v Poľsku sa z trnavského tímu môžu pochváliť Ján Vlasko, brankár Dobrivoj Rusov, stopér a kapitán mužstva Boris Godál či stredopoliari Erik Grendel a Anton Sloboda. Posledný menovaný sa už dokonca raz strelecky presadil proti Legii, 31. augusta 2014 prispel gólom k ligovému triumfu Podbeskidzia Bielsko-Biala (2:1). V tamojšej najvyššej súťaží účinkoval aj kouč Spartaka Radoslav Látal, s Piastom Gliwice v sezóne 2015/2016 obsadil vicemajstrovskú pozíciu práve za Legiou.

„Čaká nás futbalový sviatok. Legia má nádherný štadión, ktorý bude plný. Verím, že rovnako vypredajú fanúšikovia aj spartakovský stánok. Bude to kvalitný súboj z oboch strán. Budeme bojovať,“ povedal Látal.

Trnavský klub sa v minulosti na európskej pohárovej scéne stretol iba s jedným poľským súperom – v skupinovej fáze Pohára Intertoto uhral dve remízy s Wislou Krakov (0:0 doma, 2:2 vonku). „Pre takéto zápasy pracujeme celú sezónu, aby sme si mohli zmerať sily so zvučnejším súperom či pritiahli fanúšikov na tribúny a vypredali štadión. Bude to pekný sviatok. Ide o trochu inú futbalovú kategóriu,“ myslí si oporný stĺp trnavskej defenzívy B. Godál. „Bude tam búrlivá atmosféra, musíme si to určite užiť. Šanca hrať v Lige majstrov proti takémuto súperovi sa nemusí opakovať. Domáci budú ako favorit pod tlakom. My môžeme iba získať. Uvidíme, ako to dopadne,“ nadviazal E. Grendel.

„Legionisci“ rovnako ako Spartak vystúpili do ligovej sezóny 2018/2019 prehrou. Varšavský tím v sobotu doma podľahol Zaglebiu Lubin 1:3. V prvom predkole Ligy majstrov si síce poradili s írskym mužstvom Cork City (1:0 vonku, 3:0 doma), ale na domácej scéne to bola už druhá súťažná prehra v tomto ročníku, keďže predtým v dueli Poľského superpohára podľahli Arke Gdynia 2:3. „Nie je dôvod na paniku. Viem, že sme prehrali, ale najdôležitejšie je zachovať pokoj. Máme problémy v obrane a sme si vedomí chýb, ktoré robíme. Pracujeme však na tom, aby sme sa zlepšili a eliminovali sme naše nedostatky. Prehrali sme bitku, ale nie vojnu. Bol to prvý zápas v Ekstraklase. Sezóna je dlhá, aj keď je pravda, že úvodný duel má veľký psychologický význam,“ povedal na klubovom webe tréner Legie Dean Klafurič.

Podľa viacerých poľských médií ostatné počínanie varšavského tímu nevlialo do radov sympatizantov Legie mnoho dôvodov na optimizmus.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava