Denné letné tábory v CVČ Ahoj

  • Mladí dnes
  • 30. júla 2018, 12:00

Leto v Centre voľného času Ahoj v Piešťanoch má príchuť slnka, aktivít, hier, súťaží, kúpania a bláznenia sa v bazéne, ale aj cvičenia karate, turistiky, florbalu, ragby či bejzbalu. Školáci sa v prímestských táboroch veru nenudia. Pri zábave a športe si ešte nájdu aj nových kamarátov.

V tábore karatistov sa členovia krúžku ešte viac zdokonalili v tomto bojovom športe. © archív CVČ Ahoj

„CVČ Ahoj ako každý rok organizuje denné prímestské tábory počas celého júla a prvého augustového týždňa. Každý týždeň sa uskutoční jeden tábor, pričom každý je obsahovo rôzne zameraný od turistiky, cez rôzne športy ako karate, florbal, hádzaná a poznávanie nášho okolia. Záujem detí a rodičov o tábory bol veľmi veľký, na každý sa prihlásilo priemerne tridsať detí,“ uviedol riaditeľ centra Miroslav Petráš.

Prvý týždeň sa konal turistický tábor pre integrované deti navštevujúce Ahoj. Absolvovali vychádzku na Obrázkovú horu, počas ktorej mali možnosť spoznať prírodu i okolie Piešťan, a navštívili tiež Mohylu M. R. Štefánika v Brezovej pod Bradlom.

Druhý týždeň sa niesol v znamení karate a plávania. Karate tábor sa uskutočnil v športovom areáli a v telocvični Základnej školy F. E. Scherera. Bol to už ôsmy ročník sústredenia, na ktorom sa zúčastnili deti, ktoré krúžok karate navštevujú niekoľko rokov, ale aj školáci, ktorí doposiaľ s týmto športom nemali skúsenosti.

V plaveckom tábore deti navštevovali kúpalisko Eva, kde mali možnosť vyblázniť sa v bazéne a na šmykľavke. Vo štvrtok počasie kúpaniu neprialo, a tak táborníci navštívili Laser arénu v Trnave, kde si vyskúšali strelecké schopnosti.

Počas tretieho prázdninového týždňa sa zišli mladí športovci navštevujúci športovo zamerané krúžky z rôznych končín okresu. Zdokonaľovali sa v činnosti, ktorú dobre poznajú z krúžkov, ale mali možnosť vyskúšať si aj netradičné športy ako ragby, bejzbal, florbal a iné súťaže zamerané na pohyb. Cez bohatú obsahovú ponuku športov u detí nakoniec zvíťazil záujem o futbal.

„Počas nasledujúcich týždňov nás čakajú ďalšie tábory zamerané na turistiku a hádzanú,“ dodal M. Petráš.

Filip Kráľ/(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav