Futbalisti Spartaka prehrali v úvode ligy v Senici

  • Šport / Futbal
  • 29. júla 2018, 12:00

V úvodnom stretnutí novej sezóny sa futbalisti Spartaka Trnava vytrápili na pôde Senice. Tréner Radoslav Látal základnú zostavu oproti zápasu v Mostare poriadne prestriedal. Urobil až sedem zmien.

K úspechu Spartaka na Záhorí nepomohol ani Vlasko (vľavo), ktorého tréner vystriedal v 78. minúte. © spartak.sk

Voľno dostali Godál, Egho, Rada či Grendel. Pre zranenie nemohli nastúpiť Lovás ani Miesenbock. Naopak, po zranení sa vrátili Vlasko, Čanturišvili, Sloboda i Pekár. Posledný menovaný nastúpil na kraji zálohy. Na lavičke bol pripravený novic Lukáš Lupták. V bráne nebol Chudý, ale premiérovo po návrate Dobrivoj Rusov. Kapitánsku pásku si na ľavý rukáv navliekol Anton Sloboda.

Úvod stretnutia sa niesol v znamení viacerých chýb na oboch stranách. Ako prví sa ozvali hostia. Vlasko umne vysunul debutujúceho Dangubiča, ale jeho zakončenie zvnútra nemalo potrebnú razanciu. Spartakovci na svojho súpera pritlačili. Po centri Pekára sprava hlavičkoval tesne nad Čanturišvili. Obrovskú šancu spálili andeli v 15. minúte. Dangubič opečiatkoval hlavou brvno a pri následnej dorážke Pekára sa blysol brankár Taborda.

Zverenci Tona Caanena sa ozývali iba sporadicky. Napriek tomu, že si vážnejšiu gólovú príležitosť nevypracovali, išli do vedenia. Centrovanú loptu si nešťastne do vlastnej siete zrazil ľavý obranca Matúš Čonka – 1:0.

Po zmene strán urobil tréner Látal zmenu v ofenzíve. Dangubiča nahradil Jarovič, ktorý si tak v drese Spartaka pripísal prvé minúty. Červeno-čírni sa tlačili do zakončenia, chceli zvrátiť nepriaznivý stav. Takmer sa to v 58. minúte podarilo po centri Vlaska a zlom odkope defenzívy Senice Čanturišvilimu, no mieril nad bránu. Striedajúci Jarovič dal o sebe vedieť v 65. minúte. Center Kadleca skúšal zakončiť hlavou, brankár jeho pokus kryl. O niekoľko sekúnd posadil loptu Jarovičovi na hlavu Jirka, vysoký hrot tentoraz len tesne minul ľavú žrď.

V 72. minúte to z diaľky skúsil Jirka, ani on ale neuspel. Záver stretnutia patril spartakovcom. Na protivníka vyvinuli tlak, chýbala im však finálna fáza. Tá ich neposlúchala až do záverečného hvizdu. Spartak vstúpil do nového ročníka bez bodu. Najbližšie ho čaká stretnutie druhého predkola Ligy majstrov na pôde Legie Varšava. V lige následne cez víkend doma privíta Zlaté Moravce.

„Sme sklamaní. Po zápase v Mostare sme niektorých hráčov šetrili. To nás však neospravedlňuje. Káder máme široký. Hráči, ktorí nehrali proti Zrinjski, mali čas pripraviť sa na dnes. Žiaľ, dopadlo to tak, ako dopadlo. Chalanom som prízvukoval, aby neprišlo k uspokojeniu či podceneniu. Stalo sa. V prvom dejstve sme mali na začiatku dve či tri dobré šance. Následne prišiel lacný gól, po ktorom akoby sa nám zavreli hlavy. Ťažko sme sa presadzovali do pevnej obrany. Je to začiatok, ale prežívame obrovské sklamanie,“ povedal po zápase trnavský tréner Radoslav Látal.

„Určite sme si to takto nepredstavovali. Prišli sme sem s cieľom vyhrať. V prvom polčase sme nevyužili nejaké príležitosti a dali si vlastný gól. Bolo to o dobývaní domácej brány. Nevedeli sme si prihrať, brzdilo nás to. Ťažko sa mi hľadajú slová. Chceli sme vstúpiť do súťaže tromi bodmi. Máme za cieľ dostať sa do prvej šestky. Niečo podobné sa nemôže zopakovať,“ prízvukoval sklamaný Ján Vlasko. „Bude náročné zabudnúť na prehru, ale nič iné nám nezostáva. O tri dni nastúpime možno do najdôležitejšieho zápasu v našich kariérach. Potrebujeme poriadne zregenerovať a pripraviť sa, aby sme podali čo najlepší výkon,“ dodal.

Senica – Trnava 1:0 (1:0)

Gól: 41. Čonka (vl.)

Zostavy – FK: Taborda – Herrera, Otrísal, Dias, Kotula, Solano (65. Kováč), Zezinho, Celis (59. Ségbé), Tešija, Krč, Castaneda (82. Cuadros), FC Spartak: Rusov – Kadlec, Hladík, Tóth, Čonka, Sloboda (57. Jirka), Oravec, Pekár, Vlasko (78. Brigant), Čanturišvili, Dangubič (50. Jarovič)

Text: spartak.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela