Vodnopólisti KVP Kúpele v extralige na úspech zo Slovenského pohára nenadviazali

  • Vodné pólo / Šport
  • 28. júla 2018, 10:00

Piešťanskí vodnopólisti majú už za sebou súťažný ročník v kategóriách mužov, juniorov aj kadetov. Spoločne s trénerom KVP Kúpele Piešťany Martinom Berlanským sme pripravili hodnotenie výkonov jednotlivých tímov.

Muži KVP Kúpele Piešťany obsadili v extralige piatu priečku, v Slovenskom pohári skončili štvrtí. © archív KVP

Muži do prvej štvorky neprenikli

Muži KVP Kúpele po minuloročnej úspešnej premiére v extralige začali ročník 2017/2018 prvým vážnym turnajom, a to Slovenským pohárom, na ktorom obhajovali piatu priečku. Turnaj vyšiel Piešťancom nad očakávania, dostali sa do bojov o medaily, keď v základnej skupine po vynikajúcom výkone vyradili minuloročného majstra Sláviu UK Bratislava. V súboji o celkové tretie miesto podľahli ŠKP MD Košice a skončili štvrtí. Strelecky sa na turnaji presadil Lukáš Sedlák s ôsmimi gólmi.

Následne sa začal samotný extraligový ročník. Oproti minulému roku došlo v kádri k zmenám – Pieter odišiel do Slávie UK Bratislava, Adam Berlanský do Novák a Martin Nedelka sa vrátil do Žiliny. Mužstvo posilnil Lukáš Sedlák z Komárna. Do nadstavby pribudol Matthew Lenarduzzi z austrálskeho Brisbane a Adam Berlanský prišiel na hosťovanie z Novák. V základnej časti a nadstavbe nastúpilo počas sezóny 22 hráčov, 18 v poli a štyria brankári.

„Počas sezóny ukončil aktívnu činnosť Kozmér a dvaja hráči boli vyradení z kádra pre neuspokojivý prístup k svojim povinnostiam. Počas základnej časti sme nestačili výkonnostne na mužstvá prvej štvorky, pod čo sa podpísali i absencie hráčov zväčša pre študijné povinnosti,“ uviedol tréner KVP Kúpele Martin Berlanský.

Strelecky sa počas základnej časti najviac darilo Filovi, ku ktorému sa pridali Sedlák a Jakub Berlanský. Ten zároveň ako jediný z kádra odohral všetky zápasy. „Body sme získavali s výkonnostne slabšími mužstvami a nakoniec sme v základnej časti obsadili šiestu priečku. Do nadstavby sme sa posilnili o brankára Lenarduzziho a Adama Berlanského, z ôsmich zápasov sme boli úspešní v siedmich a obsadili sme piate miesto. Zároveň sme v extralige obhájili minuloročnú pozíciu,“ doplnil svoje hodnotenie tréner Piešťan.

Potešujúcim faktom do budúcnosti je najväčší podiel mladých hráčov – kadetov a juniorov – v zostave medzi extraligovými celkami. Vlastných odchovancov doplnili vekom už takmer veteráni Stančík, Adamkovič, Kuna a Polák. V nadstavbe strelil 20 gólov Adam Berlanský a 15 pridal Filo. Do streleckej listiny sa zapísalo 14 hráčov. „Odohrali sme 23 zápasov, z ktorých sme 11 vyhrali, jeden remizovali a 11 sme prehrali,“ spresnil Berlanský.

V extraligových stretnutiach sa v minimálne jednom zápase predstavili: Lenarduzzi, Klampár, Prištic, Mladý – Stančík, Holič, Polák, Martin Bebjak, Norbert Kozmér, Jakub Berlanský, Baranovič, Venény, Filo, Richard Bebjak, Adam Berlanský, Knapec, Kuna, Adamkovič, Kolárik, Vlachynský, Sedlák, Horvát

Juniori bez medaily

V národnej lige juniorov družstvo KVP Kúpele skončilo na piatej priečke a nedostalo sa do bojov o medaily, keď nepostúpilo na úkor Slávie UK Bratislava iba pre horšie skóre.

Zostava KVP Kúpele Piešťany: Lenarduzzi, Klampár, Prištic – Holič, Martin Bebjak, Norbert Kozmér, Jakub Berlanský, Baranovič, Venény, Filo, Richard Bebjak, Knapec, Kolárik, Horvát, Kozák, Gregorička, Urban

Kadeti ostávajú takmer pohromade

Kadeti KVP Kúpele obsadili v národnej lige piate miesto, ale v budúcom ročníku skončia v tejto kategórii iba traja hráči z družstva – Horvát, Bebjak a Macho, čo dáva predpoklad na dobré umiestnenie v nadchádzajúcom ročníku kadetskej súťaže.

Zostava KVP Kúpele Piešťany: Prištic – Holič, Venény, Richard Bebjak, Knapec, Kolárik, Horvát, Gregorička, Urban, Macho, Erik Komárňanský, Adam Komárňanský, Lenovský, Malo, Dojčár, Szabo, Hacaj, Šaghy

Martin Berlanský o sezóne 2017/2018:

Sezónu v KVP Kúpele Piešťany môžeme považovať za vydarenú, nakoľko sa nám v extralige podarilo obhájiť piate miesto a v Slovenskom pohári sme skončili na štvrtej priečke, čo bol za posledných 25 rokov asi najvýraznejší úspech v seniorskej kategórii. Dúfam, že takto budeme pokračovať aj naďalej.

V Slovenskom pohári to bola súhra rôznych faktorov. Vzhľadom na podmienky, aké v Piešťanoch máme, poctivo trénujeme aj v lete. Boli sme lepšie pripravení začiatkom októbra, keď sa Slovenský pohár hral. Zaskočili sme favorita z Bratislavy ako vtedajšieho víťaza extraligy. To nás posunulo do boja o tretie miesto a napokon sme skončili štvrtí.

Prečo sa nám nedarí dostať do prvej štvorky? Je to o tých podmienkach. V zime, keď sme na Eve bez bazéna, prejdeme do krytého, kde je plytká voda, nedá sa príliš pracovať na brány a s loptami. Určite to výkonnosť ovplyvní. Mužstvám z prvej štvorky dokážeme čiastočne konkurovať. Veľa nám toho nechýba, vyrástla nám tu celkom slušná generácia. Ak tu budú dobré podmienky aj v zime, som presvedčený, že v nejakom časovom horizonte sa môžeme dostať medzi štyroch najlepších a hrať o medaily.

Je možné, že z kádra seniorov niektorí hráči odídu, ale máme šťastie, že ho vieme doplniť o ďalších mladých odchovancov. Je to naše gro úspechu, že máme takú mládež a vieme to vždy postaviť na vlastných hráčoch.

Mathew Lenadruzzi prišiel pôvodne do Novák a nakoľko stabilného brankára už mali, posunuli  nám ho na hosťovanie. Bola to zaujímavá skúsenosť, odviedol dobré výkony a určite tímu pomohol.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf